Kjærstin Berntzen har fram til 6. juni jobben som politisk rådgiver for Kristin Røymo. Hun har allerede jobbet noen uker, og skal til sammen besitte stillingen i en måned.

– Vi trengte hjelp med en del ting til vi finner en permanent løsning, og så fant vi Kjerstin. Hun er helt fabelaktig, sier Røymo.

LES OGSÅ: Budsjettavviket: Svært bekymret ordfører

Ikke Ap-medlem

Berntzen er utdannet historiker, og har tidligere jobbet som formidler ved Nord-Troms Museum.

– Jeg begynner i en jobb på sametinget i juni. Til da er det spennende å få jobbe som rådgiver for ordføreren. Jeg er ikke involvert i noe partipolitisk arbeid.

– Det er en veldig lærerik jobb, og jeg er glad for å få erfaringa. Jeg kunne godt tenke meg å jobbe mer med politikk når jeg blir eldre, men ikke som politiker, sier hun.

Arbeidsoppgavene hennes er ifølge Røymo taleskriving, skriving av innlegg og faktainnhenting.

Berntzen er ikke medlem i Ap. iTromsø skrev i fjor om at Røymos andre rådgiver, Ellen Zahl Jonassen, ikke er medlem i partiet.

– Det gjør ingenting. Vi i Ap har en stor sympatisørskare, og selv om folk er hjertelig velkommen til å melde seg inn i Ap, så setter vi også pris på sympatisører, sier ordføreren.

Permanent løsning

Røymo forteller at hun snart har på plass en ny politisk rådgiver.

– Vi er i en prosess og håper på å snart ha det på plass, sier hun.

Politisk rådgiver for Cecilie Myrseth, Robert Greiner, sa for to uker siden til iTromsø at han var ute etter nye utfordringer, og at han er interessert i å jobbe for Tromsø Ap.

– Er du i dialog med Robert Greiner om jobben?

– He he, det har jeg ingen kommentar til.