Da Ingrid Gerhardsen tok over lokalet i Skippergata var det bare et tomt betongbygg. De siste månedene har hun og broren Martin Gerhardsen arbeidet med å pusse opp lokalet til kontorer og møterom.

Se bildeserie øverst i saken!

Mye arbeid

– Oppussinga har gått fint, men ting tar jo alltid litt mer tid enn man forestiller seg. Spesielt når man er avhengig av andre aktører. Vi har måtte fått satt inn alt fra ventilasjon til elektrisitet, og det tar tid. Men alt vi har lov til å gjøre selv har vi gjort selv, sier Gerhardsen.

Gerhardsens visjon er at «god design ikke nødvendigvis trenger å være dyrt», ifølge nettsiden hennes.

– Det å gjøre ting selv har jo vært med på å holde kostnadene nede. Også er det mye mer givende å være ferdig, sier hun.

Leier ut

I tillegg til kontoret hun selv skal bruke har hun flere kontorer, arbeidsplasser og møterom hun vil leie ut til andre selvstendig næringsdrivende.

– Jeg vet selv hvordan det er å jobbe hjemmefra. Da er det veldig godt å få komme ut og møte andre mennesker, sier Gerhardsen.

Hun har ikke lagt ut lokalene til leie ennå, men tror det vil være interesse for det når de er helt ferdige.

– Det kommer til å være kreative mennesker som bruker kontorene våre. Vi ønsker å skape et fellesskap her.

Lekent kontor

I tillegg til å skape et fellesskap vil søsknene også gjøre det morsomt å komme på jobb. De har derfor fokusert mye på farger og kreative løsninger.

– Kreative mennesker bruker hodet mye på jobb. Derfor ønsket vi å ha flere måter å koble litt av på, med for eksempel bordtennis eller basket. Vi har begge deler, sier Gerhardsen.

Kreative mennesker arbeider med mye forskjellig. Å ha et lokale som kan tilfredsstille flere ulike prosjekter er ikke alltid like lett.

– Det har vært noe av det mest givende med oppussinga. Vi måtte sette oss inn i andre sine arbeid, og tenke på hva de kom til å trenge. Å se at noen av disse løsningene fungerer som vi ønsket er veldig gøy, sier hun.

Bydel for interiør

Ifølge Gerhardsen er det tilfeldig at både G Interiør, Bolia og Wo Room ligger side ved side i Skippergata.

– Vi har en veldig god tone alle sammen, og ønsker hverandre alt godt. Vi hjelper til der vi kan, og det er bare gøy om det kommer flere interiør-aktører hit. Da blir det som en liten bydel for interiør, sier hun.