Om du noen gang har spurt en trønder om hvor du kan få god burger eller grillmat i Trondheim, vil nok svaret ofte være Graffi på Solsiden.

Etter å ha landet etter restaurantens 10-årsjubileum, vender trønderne nå nesen nordover for å etablere sin første Graffi-restaurant utenfor Trondheim. Det var avisa Nordlys som først omtalte saken.

– Tromsø er en fin by. Vi er glade i nordlendinger, som vi synes er nesten like kule som trøndere, sier Roger Stokbakken, som er daglig leder i Fox Grill, som driver Graffis to restauranter i Trondheim.

Fin beliggenhet

Stokbakken forteller at det er flere grunner til at de nå har valgt Tromsø. Blant annet tenker de på den lekre plasseringen grillrestauranten får i sentrum.

– Havneterminalen er en fin beliggenhet som vi kom over etter å ha sjekket litt. Vi har hørt at det er god konkurranse blant restaurantene i Tromsø, og her kan vi tilby et folkelig alternativ, som ikke er noe «fine dining», sier Stokbakken til iTromsø.

HAVNETERMINAL: Den nye havneterminalen sett i fugleperspektiv, med passasjerterminal i det største bygget, bussterminal under tak, i tillegg til godshåndtering og bygg for kontorer og butikker. Illustrasjon: Space Group

På menyen finner man alt fra burgere, til biff og spareribs. Styrken i Graffi mener Stokbakken er at de bruker en spesiell kullgrill, som gir maten det lille ekstra.

– I tillegg har vi nå noen gode vegetarmuligheter på menyen.

Første utenfor Trondheim

I dag finner man Graffi både på Solsiden og i Midtbyen i Trondheim. På grunn av sterk egenkapital velger nå trønderne å etablere seg i den nye Havneterminalen, som skal være ferdigstilt i løpet av 2018, hvor man ligger midt mellom byens største hoteller, og Hurtigrutens anløpspunkt.

– Jeg har vært og sett på lokasjonen, og det er veldig bra, sier Stokbakken.