Leder av forvaltningsenheten ved Tromsø politistasjon, Per Øyvind Skogmo, bekrefter at et femsifret beløp ble innlevert sist fredag. Pengene ble funnet på den aktuelle skolen av vaktmesteren.

Har sjekket saken

– Vi har sjekket funnet opp mot aktuelle saker uten å kunne koble pengene til noen former for kriminell aktivitet. Derfor er pengene overlevert til hittegods, sier Skogmo.

Han ønsker ikke å gå i detalj rundt funnet – det vil si at han ikke vil opplyse hvilke valører pengene er i eller den nøyaktige summen.

Etter det iTromsø erfarer ble pengene funnet som følge av opprustning av skolegården. I den forbindelse ble det fjernet betongblokker og steinblokker da det dukket opp en sort pung. Innholdet besto av store sedler i ruller.

UNDER 100.000 Beløpet det er snakk om, er under 100.000 kroner, men samtidig et betydelig beløp, opplyser politiet.

Under 100.000

– Jeg kan bekrefte at det er snakk om under 100.000 kroner, men at det likevel er et betydelig beløp, sier avdelingslederen.

I dette tilfellet blir det ikke snakk om finnerlønn til den aktuelle vaktmesteren. Det skyldes at han fant pengene mens han var i jobb. Hadde han vært like heldig som privatperson, hadde han hatt krav på 10 prosent av summen.

Finne eierskap

Dersom ingen melder seg for politiet og kan dokumentere eierskapet til pengene, havner hele beløpet i statskassen.

iTromsø har vært i kontakt med vaktmesteren som ikke ønsker å uttale seg om funnet av pengene.

– Jeg har levert fra meg pengene og overlater til politiet å si noe, sier vedkommende.

Rektor Jill Solheim-Nilsen bekrefter at hun kjenner til funnet, men at hun ikke vil si noe om saken.