Bompakken skal opp i kommunestyret 22. juni.

– På innspillsmøtet fikk vi klare signaler om at det er sterk misnøye rundt alt rotet som har vært etter at forslag til bompengepakke ble lagt fram. Vi sitter nå i tenkeboksen for om vedtaket bør utsettes, sier gruppeleder Erlend Svardal Bøe.

Han viser til at det er flere momenter som ikke er tatt med i forslaget som etter planen skal vedtas 22. juni.

– For å sitere kommentaren til redaktøren i iTromsø: Kaoset er fullkomment. Administrasjonskostnadene har skutt i været fra 400 millioner til nå 760 millioner kroner. Dette kommer i forslaget som et tillegg, mens det i forliket skulle være inkludert i de 8 milliardene. Dessuten er flere tiltak som var spesifisert i forliket utelatt fra administrasjonens forslag, blant annet vurdering av ytterligere bensinavgift, samt kollektivtrasé fram til Eidkjosen, sier Bøe.

  • Rett før valget i 2015 kom Høyre og Arbeiderpartiet til enighet rundt Kvaløyforbindelsen. Kort tid etter skiftet Ap standpunkt om hvor den bør gå. Nå forsøker de fortvilet å finne råd til den, etter at fagetaten i sin siste plan har fjernet hele brua fra budsjettet.

  • LES OGSÅ: Kommentaren «Forvirringen er nå total»

Fylkestinget, som er en av avtalepartnerne, skal behandle saken i oktober.

– Det gir oss rom til å utsette saken til over sommeren, samtidig som vi ber om at det utredes et nytt forslag som er innenfor gitte rammer og inneholder de vurderinger og prosjekter som politikerne har bestemt skal være med. Forhandlingene med staten skjer tidligst til neste vår, sier Bøe.