Røymo har nettopp ansatt en ny politisk rådgiver etter hennes forrige rådgiver, Katarina Goldfain Johnsen, sluttet i januar.

– Jeg stiller spørsmål om ordføreren virkelig trenger hele to politiske rådgivere for å utøve sitt virke. Forrige gang vi hadde formannskapsmodell hadde ordføreren én politisk rådgiver. Hvis de mener noe med å kutte kostnadene i kommunen, så burde man ta en vurdering på om dette er nødvendig, sier han.

LES OGSÅ: Røymos nye rådgiver har fått så høy lønn at driftsbudsjettet må justeres (for abonnenter)

Robert Greiner, som blir ny politisk rådgiver, får ei lønn på 637.000 kroner.

– Det er ei høy lønn. Da jeg var politisk rådgiver i byrådet var det snakk om et betydelig lavere lønnsnivå. Det er også et uheldig signal at hun går over de rammene fastsatt av formannskapet, sier Bøe.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: «La oss alle bli kommunikasjonsrådgivere!»

– Selv hadde dere langt flere rådgivere da deres satt byråd. Hvordan kan dere da kritisere ordføreren som kun har to rådgivere?

– Vi kunne nok klart oss med betydelig færre rådgivere. Samtidig var byrådet del av en annen modell. Da hadde byrådet et helt annet arbeidspress hvor politikerne ble stilt til ansvar. Nå er det derimot administrasjonen som styrer, og da burde man kutte i politiske stillinger deretter.