– Det er klart vi må, sier Arthur Mack ved utestedet Prelaten og initiativtaker til lørdagens begivenhet.

Den har det offisielle navnet «Tromsøbryggerienes Ølfestival» nettopp fordi at det her primært serveres lokalt øl.

Denne eksponeringen var det siste tilskuddet til byens ølbryggerfauna glad for.

Lokale brygg

– Vi fikk mange spørsmål om hvor vi egentlig var fra, men nå føler vi at vi har fått presentert oss og snakket med mange om ølet vårt, sier Bendik S. Nilsen, ølbrygger ved Polden Bryggeri som holder til nord på Tromsøya.

Lørdag hadde de med seg fire ølvarianter av øl og fikk god omsetning på disse. Men det var særlig deres «Sværmer» på flaske som folk fattet interesse for.

– Den ble helt utsolgt, mens vi hadde ei flaske igjen av «August» da vi var ferdige. Det er artig å brygge øl, men det er enda artigere når man brygger øl som også andre enn du selv liker. Det er ingen tvil om at vi har funnet en oppskrift som er populær, sier Nilsen og ler.

Upåklagelig stemning

I tillegg til øl fra byens lokale bryggerier; Graff brygghus, Bryggeri 13, Polden og Macks hoved- og mikrobryggeri, ble det også trampeklapp for underholdningen, de lokale artistene Ketil Stokkan og Cecilia Karlsen.

– De hadde jo konsert her senere på kvelden, så det var mer en smaksprøve, men de ble veldig godt mottatt, sier Mack.

Cecilia Karlsen ga nylig ut EP-en «Life» under artistnavnet Cecil og var svært takknemlig for sjansen for å vise seg fram. Senere på kvelden spilte hun releasekonsert for EP-en sin.

– Det var helt utrolig å få spille i bakgården til Prelaten. Det ble bra med folk og da jeg dro på et par låter hvor folk kunne delta, ble det upåklagelig stemning med allsang og klapping.

Innkjøringsproblemer

Til tross for at det rapporteres om innkjøringsproblemer må disse ha vært minimale. Flere etterlyste blant annet ordentlig informasjon på engelsk for turistene.

– Slikt er bare innkjøringsproblemer som man må forvente seg. Vi kommer svært gjerne tilbake, sier Nilsen ved Polden bryggeri.

KONSERT: Cecilie Karlsen sang i bakgården på Ølfestivalen. Foto: Privat