I månedsskiftet august/september åpner «Crossfit Uvær» dørene under brua på fastlandet. Med en aksjekapital på 600.000, satser FunLab AS, Marte Wilhelmsen, Magnus Støback Bjørsvik og Magnus Pallesen Nyheim på å bedre tilbudet for dem som er bitt av «crossfit-basillen».

Alle tre har vært trenere ved Crossfit Tromsø tidligere, og mener byen er mer enn stor nok for to senter.

– Vi ser jo at det er en enorm interesse og et behov som er større enn det kun ett senter klarer å dekke. Byer på tilsvarende størrelse som Tromsø har gjerne både fire og fem senter, så vi tror dette vil bli godt mottatt, sier daglig leder Bjørsvik.

Satser stort

Det nye senteret på 454 kvadratmeter, vis-à-vis Fergekroa, er klare for påmelding av kunder denne uka.

– Vi fokuserer ikke egentlig på hva andre driver med, men vi har fire meter under taket her som åpner opp for blant annet tauklatring og peg-board. Vi får også en 25 meter lang kunstgressmatte som vi kommer til å ha det artig med, forteller Bjørsvik.

Gleder seg: Crossfit-trenerne Marte Wilhelmsen og Magnus Støback Bjørsvik gleder seg til å åpne eget senter.

Tror på 300 medlemmer

De tre har utdannelse som crossfit-renere og kurs som Eleiko-trenere, mens Nyheim og Wilhelmsen i tillegg er personlige trener. Om pågangen blir så stor som de tror, vil de ikke nøle med å knytte til seg flere trenere.

– Vi har plass til 300 medlemmer her, men hovedfokuset vårt vil være å få til et tilbud som funker for den enkelte. Det gjelder om du er 18 eller 65, om du har trent mye eller lite. Vi vil tilpasse treningen til den enkeltes behov, og det tror jeg vi fint får til med våre forutsetninger og erfaring, sier Bjørsvik.

Sosial trening

Selv om mange nok ser på crossfit som veldig fysisk krevende, er det ikke det Bjørsvik tror som sørger for populariteten til treningsformen.

– Det mest unike er nok det sosiale og det sterke samholdet som oppstår mellom medlemmene. Det sørger for at flere klarer å fortsette og kommer tilbake igjen. Du trener også på funksjonelle bevegelser som du bruker i hverdagen og har bruk for. Dette kommer til å bli veldig artig, forteller Bjørsvik.

iTromsø retter: I en tidligere utgave av saken kom vi til skade for å skrive at det var venteliste hos Crossfit Tromsø. Det var tilfellet tidligere i år, men det er ikke venteliste der per i dag.