Det ble vedtatt i kommunestyret forrige uke.

Brage Larsen Sollund (Ap) og Anna Amdal Fyhn (H) har vært arkitektene bak den nye enheten – og de er selvfølgelig fornøyde.

Blant annet foreslår de å samle mange av dagens tilbud som blir gitt til utsatte barn og unge på ett sted. Den gamle lærerskolen på Mellomveien har blitt foreslått som et mulig tilholdssted.

Revolusjonerende

Den nye seksjonen skal sammenfatte blant annet alt av barnevern, PPT og barnehage- og skoleadministrasjon under ett, for på den måten å bedre tilbudet til utsatte barn og unge i kommunen.

– Jeg tror at hvis vi får til dette, så vil det være en av de sakene som faktisk utgjør en forskjell, sier en engasjert Sollund.

Han forteller at den nye seksjonen skal sørge for at barn står i sentrum, og skal fungere som en dør inn for de barna som står på utsiden.

Dra i samme retning

Arkitektene bak Barne- og familieseksjonen, Sollund (Ap) og Fyhn (H), kommer fra hvert sitt parti. Det var likevel viktig for Sollund å få med seg Fyhn inn i arbeidet med seksjonen.

– Arbeidet startet i det borgerlige byrådet, og jeg tok over stafettpinnen da jeg var byrådsleder for oppvekst, utdanning og idrett. Jeg gjorde et grep og tok med meg Anna Amdal Fyhn inn i arbeidet, sier Sollund.

– Jeg tenkte at dette skal vi jobbe sammen med. Dette er en ting de to partiene er enige i, og der vi kan være enige skal vi jobbe sammen, fortsetter han.

Tidkrevende prosess

Prosessen med å etablere seksjonen startet tilbake i 2015. Siden den gang har kommunen jobbet med en omfattende omorganisering for å samle de forskjellige instansene under samme paraply.

– Det har vært en lang runde, uansett hvem du spør. Siden det har tatt så lang tid som det har tatt, tror jeg vi har fått mange folk med, og jeg tror det har bidratt til at omorganiseringen har gått så bra som den har gjort, sier Sollund.

Flere faser

Etableringen av seksjonen består av to faser. Første fase avsluttet nylig med etableringen av seksjonen. I neste fase starter arbeidet med å samle tjenestene under ett.

Sollund tror at mye av den kritikken som har kommet mot seksjonen, ikke er kritikk mot selve seksjonen, men at det er flere som vil inn i seksjonen enn det som i utgangspunktet har vært foreslått.

– Nå vil vi samle de tjenestene vi har snakket om først. Deretter vil jobbe med å få inn enda flere tjenester. Til slutt må vi få til en samorganisering mellom alle de involverte instansene, forklarer han.

Fin avslutning

Brage Sollund tok nylig over som komitéleder for byutvikling, miljø og transport etter Ragni Løkholm Rambergs avgang.

– Jeg er veldig glad for at vi dro dette i land før jeg byttet over til byutvikling. Det var en fin ting å avslutte med, sier Sollund.