– Det er ingen som har uttrykt mistillit. Men det har vært uttrykt en stor grad av uro i kommunestyret og kontrollutvalget etter brannbåt- og pipe-saken. Dette var to svært vanskelige saker, sier Kristin Røymo.

– Har du uttrykt mistillit til Øystein Nermo?

– Man skal være forsiktig med å kommentere folks opplevelser, det blir ikke rett å gjøre. Jeg har jo ikke hatt direkte kontakt med ham, men jeg er jo ordfører og har vært med på å behandle disse to sakene. Det er sjelden alvorlige vedtak, sier Røymo.

Respekterer Nermos avgjørelse

Ordføreren har forståelse for Nermos beslutning om å fratre stillingen.

– Jeg kjenner han som en ansvarsfull person og har respekt for at han har fattet denne beslutningen. Det at han nå ønsker ro i kommunen og avdelingen kan jeg godt forstå, sier Røymo.

Har ikke uttrykt mistillit

Leder for byutviklingskomiteen Brage Larsen Sollund (Ap) er en del av en politiske ledelsen som ifølge Øystein Nermo har manglende tillit.

– Har du uttrykt mistillit til Øystein Nermo?

– Nei, det har jeg ikke gjort. For øvrig har jeg vært leder av byutviklingskomiteen i fem dager. I fire av dem har jeg vært på reise. Det er ikke lenge nok til å gjøre meg opp en mening som leder av komiteen, sier Sollund.

– Har du som politiker hatt mistillit til Nermo?

– Jeg uttaler meg som leder av byutviklingskomiteen. Spørsmål rundt mistillit bør rettes til administrasjonssjefen eller formannskapet, sier Sollund.

Nermo har vært i hardt vær for håndtering av enkelte saker. Det ble også tema i en lukket sak i formannskapet.

– Jeg var ikke til stede i møtet. Jeg vil for min del ønske Øystein Nermo lykke til i videre jobber.

Admnistrasjonsjef, Britt Elin Steinveg, sier til iTromsø at avgjørelsen om å fratre som direktør er noe Nermo selv har valgt.

– Han ønsker å skape ro i avdelingen han har ledet.

– Hva har uroen bestått av?

– Uroen er knyttet til en del enkeltsaker som er blitt behandlet i politiske organer, sier Steinveg.