– Dette er en idé som jeg har ruget på i to år, avslører Arthur Mack, bookingsjef i Gatefesten.

I forbindelse med Arctic Race of Norways etappe i Tromsø blir Sjøgata stengt. Der har Mack sett muligheten til å lage en egen gatefest 12. august.

– Vi kommer til å lukke Sjøgata fra Aunegården i Nord til Flyt i sør. Under kunstverket til Marit Bockelie kommer vi til å rigge opp en scene hvor fem nordnorske artister kommer til å spille, sier Mack.

Lokale artister

Artistene som skal spille er Across the Bow, Kumle og Raspeball, Bats of congress, Cazadores og Pristine.

– I Tromsø er vi flinke til å heie på det lokale næringslivet. Derfor må vi også heie på de lokale musikerne som vi har. Dette er en flott promotering for dem for å komme ut i verden. Hvis ikke vi støtter opp våre lokale artister, hvordan skal de da bli kjent, spør Mack retorisk.

Gå hvor man vil

Publikum på Gatefesten vil ha mulighet til å gå innom de fire utestedene. Det de skulle finne på å kjøpe der, kan man ta med seg ut, og eventuelt ta det med på et annet utested.

– Vi ønsker å få litt New Orleans-stemning over det hele, sier Mack.

– Så det eneste som kan sette en bremser for stemningen er om det blir dårlig vær?

– Jeg tror vi i Tromsø har sluttet å tenke på været. I tillegg kan jo publikum gå inn på utestedene for å få varmen i seg dersom de blir kalde.

Ønsker Dag-Otto på scenen

Siden den siste etappen av Arctic Race of Norway delvis skal foregå i sentrum, håper Mack at de også kan spille på sykkelarrangementet.

– Kanskje vi klarer å få Dag-Otto Lauritzen opp på scenen som kan fortelle hvordan etappen kommer til å bli, sier Mack med et smil.

Veldedighet

Overskuddet fra Gatefesten ønsker de å gi til veldedige formål.

– Vi kommer først og fremst til å sette av noe av overskuddet slik at vi får mulighet til å finansiere Gatefesten også neste år. Det som blir igjen ønsker vi dette året å gi til Kirkens Bymisjon, avslører bookingsjefen.

For ifølge Mack har de også planer om å holde festen flere år.

– Vi har veldig troen på dette prosjektet, og på sikt kanskje til og med utvide. Kanskje det er flere utesteder som ønsker å være med på moroa.