Universitetsstyret avgjorde torsdag hvordan fakultetene ved UiT vil bli strukturert. Dagens åtte fakultet vil reduseres til seks. Fremtiden til Det juridiske fakultet (jurfak) er noe av det som har blitt mye debattert i media, og under universitetsstyret torsdag.

I innstillingen fra universitetsdirektøren var det foreslått at jurfak skulle slås sammen med Fakultetet for biologi, fisker og økonomi. Et enstemmig universitetsstyret stemte for å bevare jurfak, og heller gå for en modell med seks fakulteter.

– Det er veldig godt at dette endelig er avgjort og at vi nå kan legge den ballen død. Dette har vært en krevende prosess med mye engasjement, sier dekan ved Det juridiske fakultet, Turid Haugli.

– Har stått samlet

Selv om det har vært en lang prosess, mener Haugli at det har styrket hennes fakultet.

– Vi har stått samlet og jobbet for en felles sak. Dette har styrket oss som en enhet. Nå ser vi fram til å jobbe med andre ting, sier dekanen.

Skuffet

Ikke alle var like fornøyde med utfallet etter torsdagens møte. Fakultetet for idrett, reiseliv og sosialfag (IRS-fak) – som holder til i Alta – vil opphøre. IRS-fak ble opprettet da Høgskolen i Finnmark fusjonerte med UiT. De tre instituttene innenfor fakultetet, Institutt for idrett (Idrettshøgskolen), Institutt for reiseliv og nordlige studier, og Institutt for barnevern og sosialt arbeid vil bli fordelt på to andre fakultet.

– Jeg er kjempeskuffa, og har mange skuffa ansatte å ta meg av nå. Vi ble helt usynliggjort i denne debatten, sier dekan ved IRS-fak, Wenche Kjæmpenes.

Fakultetet for idrett, reiseliv og sosialfag (IRS-fak) – som holder til i Alta – vil opphøre. Det ble ikke godt mottatt hos dekan ved IRS-fak, Wenche Kjæmpenes.

Hun mener universitetet nå har et ekstra ansvar for å ivareta fagmiljøet i Alta.

– Vi mister 30 år med identitet. Jeg forventer en god struktur fra universitetet for å ivareta et godt fagmiljø. Jeg håper aktivitet vil være like viktig utenfor Tromsø. Det er tydelig at teknologien teller mer enn våre fagområder. Nå må vi bare ta skuffelsen innover oss, sier Kjæmpenes.