– Selv om mye har skjedd de siste timene, har det ennå ikke gått opp for oss at vi har mistet absolutt alt. Selv om vår leilighet ikke ble direkte rammet av flammene, er alt ødelagt av røyk og vann.

Klær og plater

Ragnar Frederiksen Foto: Ronald Johansen

Samboerparet fikk kun med seg klærne de hadde på seg. I ettertid fikk de gå inn i huset med brannmannskapene. Da sikret de seg toalettsaker og en del verdigjenstander – blant annet signerte plater som samboeren hadde i sin samling.

– I formiddagstimene har jeg meldt inn skaden til forsikringsselskapet. Nå skal vi, i samarbeid med representanter fra et skadesaneringsfirma, gå igjennom alt for å se om noe kan reddes.

Alt må bort

– Jeg frykter imidlertid at alt må kastes. I så fall blir det mange minner som blir borte, konstaterer marie Øvermo.

I natt ble de innlosjert hos svigerforeldrene – på gutterommet. Hva som videre skjer bomessig, vet hun ennå ikke.

– Heldigvis er det noen uker til ferien starter. Det betyr at vi har tid til å skaffe oss det mest nødvendige.

Et sjokk

Tromsøkvinnen betegner nattens brann som et forferdelig sjokk. Samtidig roser hun brannmannskapene og naboene som stilte oppå.

– Det er utrolig å se at brannfolkene som var opptatt med slukkingen, også tok seg tid til å snakke med oss. Sånn sett viste de gode medmenneskelige trekk.

– Også naboene var til stor støtte. De kom med både kaffe, mat og kaker mens flammene herjet som verst.

Pågrepet

I ettertid er en mannsperson pågrepet og siktet for ildspåsettelse.

Marie Øvermo sier at hun ble oppmerksom på vedkommende da han ble ført bort i håndjern. Men hun har aldri sett personer før.