Siden 2015 har eier Karl Henning Olsen jobbet for å få til en uteservering på taket av O’Learys. Lørdag blir det en realitet.

SNART FERDIG: Det er ikke mye igjen før den nye uteserveringen er klar for åpning.

Førpremière

Selv om uteserveringen begynner å ta form er de ikke helt i mål ennå.

– Det nærmer seg sakte, men sikkert. Vi har ikke fått satt opp alt av overbygg, så vi er ikke helt ferdige ennå. Når vi nærmer oss august burde ting være helt på plass. Derfor kaller vi det en slags førpremière fordi folk forhåpentlig kan komme seg opp på taket nå på lørdag, sier daglig leder Ståle Michaelsen.

Lang planlegging

Og det er ikke lite tid som har gått med til prosjektet.

– Helt siden vi kjøpte opp stedet i 2015, har vi planlagt dette her. Det å få alle mulige tillatelser som må til har tatt tid, men nå gleder vi oss til endelig å åpne på lørdagen, sier eier Karl Henning Olsen

PANORAMA: Utsikten er ikke til å kimse av.

Totalrenovering

Å pusse opp taket har ikke vært en billig affære.

– Vi har totalrenovert taket, og det er jo ikke gratis, men vi er veldig, veldig fornøyde med resultatet. Vi har fokusert på å gjøre det litt skikkelig. Det er noe dyrere, men vi tror det blir verdt investeringen, sier eieren til iTromsø.

Vær og vind bekymrer ikke den daglige lederen.

– Nei, akkurat det er jeg ikke bekymret for. Vi har valgt å ha overbygg over nesten hele plassen som kan åpnes og lukkes etter behov. I tillegg skal vi ha varmelamper over hele serveringen slik at man kan sitte ute selv om det begynner å bli kaldt. Vi tror vi kan holde oppe her i seks av årets tolv måneder, sier Michaelsen.