Det later til at kjærligheten er i lufta i Tromsø. I frykt for at festlokalene i byen vil være utilgjengelig på den store dagen, er det flere som bestiller flere år i forveien.

– Sommeren er fullbooket

– Skal man ha bryllup her, bør man være ute i god tid. Årets sommer er allerede fullbooket. Neste sommer begynner også å fylle seg opp. Jeg ville anbefalt å booke 1–2 år i forveien, sier Kamilla Haraune på Sommarøy Arctic Hotel.

I HØYDEN: Fjellstua på Fjellheisen har bryllupsfester hver eneste helg i sommer.

Bryllup hver helg

Og sommarøyhotellet er ikke det eneste stedet som opplever pågang.

– Vi har bryllup her nesten hver helg. Det finnes folk som bestiller for neste år allerede. Skal du ha bryllup her, bør man booke så tidlig som mulig, sier Kristina Alunderyte ved Fjellheisen.

Scandic Ishavshotel har noe ledig, men også her begynner det å fylle seg opp.

– Vi er ikke helt fullbooket, men det er en god del bryllup her i sommer. Denne sommeren er det bryllup eller arrangementer nesten hver helg. Om folk ønsker seg helt spesielle lokaler, har vi opplevd at de kan være ute to år i forveien, sier Morten Andreassen ved hotellet.

NESTEN FULLBOOKET I 2018: Hos Elisabethsenteret er seks av åtte uker fullbooket for sommeren 2018.

Populære sommermåneder

Det er ikke bare på fotballbanen TUIL scorer. Arenaen er også en plass hvor mange velger å feire kjærligheten.

– Det ser bra ut her. Det har allerede begynt å komme bookinger til neste år, spesielt sommermånedene juli og august. Skal du være trygg på å få lokalet, må du være tidlig ute, sier markedsansvarlig Geir Arntzen ved TUIL Arena.

– Vi har fått nye campinghytter i nærheten. Det gjør at flere booker fester hos oss da det er kort vei fra sovested til festlokalet, legger han til.

KLART TIL BRYLLUP: TUIL Arena er en av de populære stedene hvor flere velger å legge bryllupsfesten.

Vil du ha bryllupet på Elisabethsenteret neste sommer, begynner det å haste.

– Vi har tre selskapslokaler, og det er «De tre nonner» som er det mest ettertraktede. Der har tre av veggene glass fra gulv til tak, og det passer utmerket til bryllup, sier Siv Hege Schrøen ved Elisabethsenteret.

– Denne sommeren har vi leid ut alle helger. Neste sommer har vi allerede leid ut hele seks av åtte uker, legger hun til.