Karoline Dons (22) skal til høsten gå musikallinja ved Högskolan för scen och musik. Beskjeden kom etter en lang dag med skuffelser.

– Gjennom hele dagen fikk jeg høre om flere og flere som hadde blitt ringt opp og fått plass. Til slutt var alle åtte plassene fylt, og jeg var veldig langt nede. Jeg sendte en ganske sint e-post til studieansvarlig sent på kvelden, der jeg spurte hvorfor hun ikke hadde ringt meg. Så fikk jeg svar nesten med en gang at hun hadde prøvd å ringe meg, men ikke fått svar. De skulle altså ta inn ni stykker, og den siste var meg, forteller Dons og ler.

Dons er én av ni som har fått plass på den prestisjetunge skolen. Totalt var det 450 søkere.

– Det var veldig gøy å få den beskjeden etter å ha vært så langt nede. Jeg gleder meg veldig, veldig mye, sier tromsøjenta.

MUSIKAL: Karoline Dons i rollen som Maria ved Kongsbakkens oppsetting av «West Side Story». Foto: Helge Matland

Musikaler

Dons skal gå på musikallinja til høsten. Der vil hun ta en bachelor.

– Det går ut på å lære oss alt som har med å være musikalartister, altså dans, sang og teater, sier Dons.

Faget er likevel ikke helt nytt for henne.

– Jeg har gått to år på Kulturama i Stockholm, og studert musikal der. Mitt første møte med musikaler var på musikklinja på Kongsbakken. Da satte vi opp «West Side Story» der jeg spilte Maria, forteller Dons.

Dons har også flere års erfaring fra revyscenen. Først på Polarshow, så Bragerevyen og deretter Robertsen-kompaniet.

Drømmerollen

Dons er ifølge henne selv en «musikalnerd», og liker å spille alle slags roller.

– Jeg vil ikke være en som bare kan spille en type rolle. Jeg synger de sangene jeg får, og har tidligere spilt veldig forskjellige roller. Det er veldig gøy.

Favorittmusikalen forandrer seg ofte, men akkurat nå er det «Matilda The Musical» som er øverst på lista.

– Jeg vil gjerne spille læreren eller moren til Matilda. Moren er jo en helt forferdelig person, men det er de som er morsomme å spille, forteller Dons.

Kommer tilbake

Dons har ingen konkrete planer etter årene i Gøteborg, men er ikke fremmed for å komme tilbake og stå på scenen på HT.

– HT har blitt veldig flink til å sette opp musikaler i det siste. Det hadde vært veldig gøy å være med på. Til høsten setter de opp «The Sound of Music», den gleder jeg meg veldig til å se, sier hun.