Bakgrunnen for dommen er at Roald Madsen AS gjennomførte graving over Anton Jakonsens vei for å etablere vann og avløp til en eiendom i nærheten. Gravingen fant sted 27. og natt til 28. november 2014.

Under gravingen ble en kabeltrasé med tre kabler som tilhørte Telenor Norge AS skadet. Skaden ble oppdaget ved at Telenor fikk feilmeldinger fra sine kunder, og Telenor kontaktet Relacom for å utbedre skaden. Skaden ble utbedret 1. og natt til 2. desember 2014 av RM med minst én person fra Relacom til stede.

LES OGSÅ: Flere tromsøselskap tvangsoppløst (for abonnenter)

Roald Madsen AS mente de ikke var ansvarlige for skaden, da de skadde kablene lå utenfor påvist trasé og at kablene ikke var merket.

Ble frifunnet i Forliksrådet

Telenor klaget saken inn for Forsliksrådet i juli 2016, med krav om erstatning for reparasjon samt renter til en samlet sum av 108.842 kroner. 10. oktober 2016 møtte Roald Madsen AS til forliksrådsbehandling og ble frifunnet.

LES OGSÅ: Maritim Slip konkurs (for abonnenter)

Telenor stevnet da saken videre til Nord-Troms tingrett med krav om erstatning, mens Roald Madsen AS ba om frifinnelse.

Dømt i tingretten

I tingretten la Telenor ned krav om erstatning på 97.474 kroner, i tillegg til forsinkelsesrenter fra forfallsdato 19. mars 2015 fram til betalingen gjennomføres, samt saksomkostninger. Roald Madsen AS på sin side mener deres ansatte ikke handlet uaktsomt og påpekte igjen at kablene ikke var merket på noen måte, slik at det var umulig å oppdaga dem før det var for sent.

LES OGSÅ: Disse kablene skal sørge for Tromsøs strømforsyning til år 2100 (for abonnenter)

I domsavsigelsen fra 2. juli heter det at retten mener at de ansatte handlet uaktsomt da de gravde med maskin innenfor den påberegnede sikkerhetsmarginen, og at det derfor oppsto skade på kabelen til Telenor. Dermed dømmes Roald Madsen AS til å betale erstatning i henholdt til kravet Telenor leverte inn. I tillegg må de betale totalt 46.517 kroner i sakskostnader, så totalt må Roald Madsen AS ut med 143.991 kroner.