I kommunestyrets vedtak heter det at «Midlene skal brukes til å nå Tromsø kommunes målsettinger om å utvikle og styrke Tromsøs rolle som Arktisk hovedstad, med fokus på næringsutvikling og profilering.»

Pianokonkurranse

I et dokument fra kommunen kommer de fram at de har støttet Top of the World International Piano Competition med kroner 100.000. Støtten skal fortrinnsvis gå til streaming av arrangementet, ikke prispenger.

Samarbeid med Arctic Frontiers

350.000 kroner av midlene er brukt til et samarbeid med Arctic Frontiers. Denne saken ble omtalt av iTromsø i vinter.

– Tromsø blir nå en formell partner til konferansen, og får en plass i AFs styringsråd. Da vil vi også kunne påvirke programmet og virksomheten til konferansen, sa varaordfører Jarle Aarbakke da saken ble kjent.

Fiksjonsunivers

100.000 kroner av pengene har gått til prosjekt X2068. X2068 er et laboratorium basert på nettdugnad med temaet fremtid, hvor brukere skaper et fiksjonsunivers om X, en ung kvinne som lever i Tromsø i 2068.

Dette er en kreativ formidlingsplattform som inneholder spill og interaktive media som presenteres i bygatene, museer, festivaler og klasserom. Blant annet Polaria vil lage en virtual reality-installasjon med dette som grunnlag.

100.000 på bilder

95.540 kroner er brukt på bilder og videoer fra Tromsøområdet som skal brukes til presentasjoner.

Fredspris

De resterende pengene er brukt til reiser og deltakeravgiften til Tromsø i UCGL sin fredspris som er på hele 142.500 kroner.

Formålet med UCLG Fredspris er å bidra til økt anerkjennelse av rollen og betydningen til lokale myndigheter i ulike konfliktsituasjoner, fredsbygging og gjenoppbygging, samt bidra til økt læring og kunnskapsdeling på dette området, heter det i dokumentet iTromsø har fått tilgang til.