iTromsø presenterer bartendernes beste sommerdrinker gjennom sommeren.
Disse kan du enkelt lage hjemme med ingredienser som er lett å få tak i. Perfekt for å imponere familie og venner på neste sommerfest!
Italiensk favoritt
Først ut er Bjørn Pettersen, bartender hos Hildr Gastro Bar. Han har laget en Negroni Sbagliato.
– Dette er en veldig populær, italiensk sommerdrink med ekstra punch, forteller han.
Cocktailen består av Campari, Prosecco og Martini Rosso.
Drinken ble første gang laget av en italiener som, da han skulle lage en vanlig Negroni, tok en flaske prosecco i stedet for gin-flaska.
Sbagliatio betyr feil på italiensk, og cocktailen fikk bestå som nevnt.
– Mange kjenner til Aperol Spritz som en god ingrediens i cocktailer om sommeren, denne er liksom steget videre fra det, forklarer Pettersen om Campari som brukes i drinken.
Ingredienser:
3 ml Martini Rosso
3 ml Campari
6 ml Prosecco
Fremgangsmåte:
Hell alle ingrediensene i et glass med firkantede isbiter.
Rør lett rundt for å bevare «fizzen».
Pynt med en skive appelsin og en spiral av sitronskall for ekstra «wow-faktor».