Mandag skrev iTromsø om Facebook-gruppen hvor administrator og medlemmer henger ut barnevernsansatte med navn og bilde.

– Jeg synes at de ansatte må stå til ansvar for sine handlinger. Det er de som er ansvarlige, og da må de tåle å bli publisert med navn, sa administratoren den gang.

– Ingen skal tåle slikt

Pål Jakobsen, kommunikasjonssjef i Tromsø kommune, bekrefter at en anmeldelse er levert til politiet.

– Vi har levert en anmeldelse. Ingen av våre ansatte eller tidligere ansatte skal tåle å bli forulempet eller sjikanert på en offentlig side.

– Anmeldelsen er rettet mot administrator. Samtidig er det kommentarer på siden som kan oppfattes som truende, og derfor er også andre personer knyttet opp mot anmeldelsen, forklarer han.

Anmelder sjeldent

Dette er første gangen Jakobsen opplever at kommunen har levert inn en slik anmeldelse til politiet.

– Nå har ikke jeg kontroll på alle anmeldelsene fra kommunen, men i løpet av mine tre og et halvt år i kommunen har jeg ikke kjennskap til at vi har levert inn denne type anmeldelse. Terskelen er svært høy.

– Hvor går grensen for at dere leverer inn anmeldelse på grunn av sjikane?

– Det blir opp til politiet å vurdere hvor grensen går. Vi mener det er alvorlig når ansatte blir forulempet eller sjikanert. På denne siden skjer det, som iTromsø også har omtalt, i form av både navn, bilde og sterke påstander. Det handler også om at man griper inn i privatlivets fred. Ingen skal kunne tåle dette, mener Jakobsen.

Vil ikke påvirke saksgangen

Han påpeker at anmeldelsen ikke vil ha konsekvenser for barnevernssaken som administratoren i Facebook-gruppen gir uttrykk for at hun holder på med.

– Anmeldelsen har ikke noe å gjøre med den konkrete barnevernssaken. De to sakene henger ikke sammen.

Samtidig legger Jakobsen til at man må tenke på barnet før man publiserer på nettet.

– I barnevernssaker er det alltid barnet først. På generelt grunnlag kan jeg si at barn har samme krav på rettsvern som voksne. Når det kommer til publisering i offentlige, digitale kanaler, er kravene særlig sterke.

Ikke greit: Pål Jakobsen, kommunikasjonssjef i Tromsø kommune, mener ingen av kommunens ansatte eller tidligere ansatte skal tåle å bli forulempet eller sjikanert på en offentlig side. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen