Å få Garbarek til Tromsø har ikke vært noen billig affære. En ordinær billett til konserten koster 890 kroner.

Verdensklasse

Og grunnen til prisen er festivalsjefen klar på.

– Det er rett og slett fordi det er Jan Garbarek. Dette er en jazzmusiker i verdensklasse. Jan Garbarek er en av vår tids virkelig store musikere, og slikt koster. Musikerne han har med er også blant de aller beste i verden. Det blir en konsertopplevelse som skal vare to timer i strekk, og vi gleder oss veldig, sier festivalsjef Camilla Frantsen.

Solid booking

Festivalsjefen er veldig fornøyd med at festivalen har klart å sikre seg et navn som Jan Garbarek i line-upen.

Det er veldig stort at han kommer til Tromsø. Det er veldig sjeldent at han spiller i Norge, og det er ekstra hyggelig at det blir i Tromsø. Det er mange år siden han var her sist, sier festivalsjefen.

Dyrere enn Bieber

At prisen på en billett er dyrere enn hva for eksempel Justin Bieber tok for en golden circle-billett på sin purpose-tour i fjor, synes ikke festivalsjefen er noe problem.

– Man må tenke på at en konsert med Jan Garbarek på Kulturhuset i Tromsø er veldig mye mindre enn Justin Bieber som fyller store arenaer i Oslo. Så det har litt å gjøre med at vi er i «lille» Tromsø.

Blir utsolgt

Tromsø jazzfestival er sikre på at konserten blir en suksess.

– Jan Garbarek selger ut overalt hvor han spiller i utlandet. Det er ingen tvil om at denne konserten blir utsolgt. Dette er den aller største bookingen Tromsø jazzfestival har gjort i hele festivalens historie. Hvis man vil sikre seg en konsertopplevelse utenom det vanlige, anbefaler jeg å kjøpe billett nå, legger hun til.