Luftfartstilsynet tillater næringspark ved flyplassen

Luftfartstilsynet snur og gir likevel dispensasjon for etablering av Ringveien Næringspark. Dermed kan den over åtte år gamle reguleringsplanen bli en realitet.

RINGVEIEN NÆRINGSPARK: Luftfartstilsynet gir dispensasjon for etablering av Ringveien Næringspark. Tomteområdet strekker seg 600 meter fra øvingsbanen til NAF og nordover, på østsiden av Ringveien.   Foto: Ronald Johansen

pluss

Tromsø kommune og tre private grunneiere eier et område på 90.000 kvadratmeter (90 mål) som strekker seg 600 meter langs Ringveien, nordover fra NAFS øvingsbane. Gjennom selskapet Ringveien Næringspark har de jobbet i flere år med reguleringsplanen, men i 2014 sa Luftfartstilsynet nei til dispensasjon fordi det kunne få betydning for sertifiseringen av Tromsø lufthavn.