I forbindelse med Arctic Race of Norway må kommunen gjøre en rekke sikkerhetstiltak. Ett av dem er å fjerne trafikkøya i Alfheimkrysset som ble bygget i fjor.

– Sikkerheten er det viktigste, både for publikum og rytterne. Derfor må vi gjøre noen tiltak på flere av etappene, sier Rune Kufaas, prosjektleder for Tromsø-etappene av årets ritt.

– I fjor var vi ikke klar over at vi ville få Arctic Race i år. Hadde vi vist det ville vi gjort noe da, sier Odd Helge Vekve fra bydrift.

For farlig

Rytterne i Arctic Race vil sykle ned Kirkegårdsveien. Når de kommer rundt svingen ved Alfheimkrysset, møter de på to trafikkøyer. Den ene skal polstres, men den andre må fjernes helt.

– Trafikkøya er så farlig for rytterne at den må fjernes, sier Kufaas.

Det er Amurary Sports Organisation (ASO) som har gått gjennom løypa og gitt beskjed om hvor kommunen må iverksette sikkerhetstiltak.

Mobil trafikkøy

Trafikkøya vil ikke bli borte for godt, den skal nemlig erstattes av en mobil trafikkøy i betong. Denne skal kunne fjernes når Artic Race arrangeres, og boltes på plass igjen resten av året.

– Det er litt galskap å skulle bygge en ny øy som må rives neste gang vi arrangerer Arctic Race. Derfor måtte vi tenke på andre alternativer. Å bygge den mobile øya vil være billigere enn å bygge en ny, så kostnadene vil vi spare inn på det første året, sier Vekve.

Men hvor mye det vil koste å rive trafikkøya og bygge en ny og mobil trafikkøy, vet de ikke ennå.

Omkjøring

Trafikkøya skal rives førstkommende mandag, og veien vil bli stengt i forbindelse med arbeidet.

– Det blir omkjøring via Trollbakken, opplyser Vekve.

Flere sikkerhetstiltak

En mobil trafikkøy er ikke det eneste sikkerhetstiltaket som må på plass før Arctic Race går av stablene om en knapp måned.

– Stripene i gangfeltet er veldig glatte. Derfor har vi ikke markert alle ennå. Kumlokkene blir også veldig glatte. De skal derfor senkes og asfalteres over, sier Vekve.

Gangfelt vil bli markert og kumlokk frest opp igjen etter at rittet er ferdig.