Det har vært mye snakk om hvilke bedrifter som skal inn i Tromsøs nyeste næringsbygg, Havneterminalen.

Walborg Snarby ble spurt om ikke hun kunne tenke seg å ta med sin bedrift inn i havnebygget, som skal stå ferdig i 2018.

– De henvendte seg til oss. Det er mulig fordi vi har stått på kaia og solgt produkter til turistbåter tidligere. Det viser seg at det er et stort marked for strikkeprodukter der, sier Snarby, som fra før har utsalgssted både i Fredrik Langes gate og på Sommarøya.

Legger ned på Sommarøy

Tre utsalgssteder er derimot uaktuelt. Etter august legger derfor Walborg ned butikken på Sommarøy, men opprettholder butikken i Fredrik Langes gate.

– Det blir veldig spennende. Det blir en veldig pen og åpen butikk hvor jeg tror fargene på garnene vil komme til sin rette.

Snarby Strikkestudio har signert en femårsavtale med Havneterminalen, med opsjon på fem år til.

– Vi må bare forsøke dette. De ser vel at vi er en stabil bedrift som kan betale for seg.

LOKALE PRODUKTER: Snarby Strikkestudio har gjort det stort med egne lokale produkter siden 1996.

Håper Hurtigruten blir

På Snarby Strikkestudio selger man både ferdige produkter og strikkesaker, hvor omtrent 20 prosent av butikken er egne produkter.

– Det var det vi startet med. Her har vi hatt suksess med både votter, luer, gensere og sokker. Vi ser at turister på tur også er interesserte i garn og strikkevarer, sier Snarby, som håper den store Hurtigrute-debatten ender med en sentrumsløsning.

I det siste har det vært skrevet mye om plasseringen til Hurtigruten i fremtiden, hvor et forslag er Eidkjosen.

Det håper ikke Snarby det blir noe av.

– Får vi turister av og på nærmest gjennom butikken vår tenker jeg det blir en suksess. Jeg håper de kommer opp med en løsning slik at den blir på Havneterminalen.

Grei pris

Snarby vil ikke kommentere noen leiepris for de 150 kvadratmeterne butikken skal leie på Havneterminalen, men at den er overkommelig for strikkeforretningen.

– Vi hadde ikke gått inn i det om det var altfor dyrt.