Parkeringsplassen i forbindelse med bussholdeplassen i Eidkjosen har blitt oppgradert. Målet er å få flere til å sette fra seg bilen.

– Dette skal være et tilbud for dem som bor i distriktene og ønsker å benytte seg av bybussene, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Veronica Wiik.

Oppgradert parkeringsplass

Parkeringsplassen er ikke ny, men har blitt oppgradert. Statens vegvesen har doblet antall parkeringsplasser fra 12 til 24. Og alle som vil ta buss inn til Tromsø kan parkere bilen sin gratis.

– Vi håper det skal oppleves som enklere å bruke bybuss, og at folk kan bruke bilen bare på deler av strekningen, sier Wiik.

OPPGRADERT: Parkeringsplassen er oppgradert og har doblet antallet parkeringsplasser fra 12 til 24. Foto: Karianne Heimdal / Statens vegvesen

Første pendlerparkeringen

Dette er den første pendlerparkeringen i Tromsø, og Wiik er spent på hvordan tilbudet vil fungere.

– Det er ingen organiserte pendlerparkeringer fra før. Vi er veldig spent på å se om folk benytter seg av tilbudet og om det fungerer.

Ønsker flere

Statens vegvesen ønsker å lage flere pendlerparkeringer i Tromsø.

–Vi jobber med muligheten for å realisere flere pendlerparkeringer, sier Wiik, og fortsetter:

– Flere alternativer peker seg ut. Blant annet Storelva, Kroken og ved Pyramiden.

Kun for pendlere

Dersom flere pendlerparkeringer kommer på plass, er det ikke sikkert disse også vil være gratis.

– Det er noe vi må se litt an. Vi må se om parkeringsplassen blir brukt av andre enn målgruppa. I Eidkjosen vil det ikke være noe problem fordi det nok kun er pendlere som vil bruke parkeringsplassene. Andre steder vil vi måtte sette inn tiltak for å sikre oss om at kun de som bruker bussen parkerer der, sier prosjektlederen.

Belønningsordningen

Statens vegvesen er byggherre for prosjektet, som er en del av et tiltak i belønningsordningen.

– Prosjektet inngår i en kontrakt med Storelva der det skal bli en oppgradert kollektivholdeplass, sier Wiik.