– Jeg har snust litt på andre lokaler i Tromsø. Ingenting er i boks ennå, men jeg stresser ikke med det, sier Slydahl.

Til høsten skal hun ha utstilling på Vollan i Nordkjosbotn.

– Det er det jeg skal fokusere på nå. Jeg har flere spennende ting på gang, men jeg vil ikke gå ut med det helt ennå.

Fornøyd med året

I slutten av april i fjor åpnet hun galleriet sitt i Storgata 106. Bygget, som er eid av Totalrenovering, skal renoveres. Derfor har Stordahl nå flyttet ut.

– Kontrakten gikk ut i fjor høst, så jeg har vært der på overtid, sier kunstneren.

Hun er storfornøyd med året i bygget der Knut Hamsuns første roman, «Den Gaadefulde» ble utgitt i 1877.

– Det har vært et kjempebra år, og gått over all forventning. Salget har gått veldig godt, og jeg angrer ikke på at jeg åpnet der, sier Slydahl.

Planlegger nytt konsept

Nå er Slydahl på utkikk etter nye lokaler i Tromsø.

– Mest sannsynlig blir det ikke et galleri, men et åpent atelier. Fordelen med å stenge dørene er at jeg får muligheten til å endre på det som kanskje ikke har fungert kjempegodt. Nå har jeg muligheten til å finne et nytt konsept som passer meg bedre, sier hun.

De fleste av bildene til Slydahl selger hun via internett.

– Mesteparten av salget mitt er på nett, og galleriet har fungert som et showroom for dem som ønsker å komme og se bildene mine. Jeg har også fått solgt masse til utlandet, sier hun.

– Skummelt og spennende

Slydahl er klar for å starte et nytt kapittel.

– Det er veldig skummelt, men sånn har det vel egentlig vært med kunsten hele veien. Det er skummelt og spennende på en gang. Men kunsten er for viktig for meg til å la seg stoppe av det. Det som er artig med kunsten, er at man ikke vet hva morgendagen bringer. Det gir rom for å drømme stort, man må barre tørre å hoppe ut i det. Jeg tar den ene foten foran den andre og ser hvor det bærer hen.

– Jeg maler av hjertens lyst

Kunstneren maler i akryl. Bildene har bevegd seg fra en mørkt fargepalett, til en lysere med mer blåtoner den siste tiden.

– Flere har påpekt at malestilen min har endret seg litt. Det er nok mer underbevisst enn bevisst. Jeg maler bare av hjertens lyst og det jeg inspireres av der og da.