30. august møtes partene i retten. Da skal det avgjøres om Mack Øst skal betale gjenvinningsselskapet HRS Metallco 380.000 kroner. Mack Øst er et selskap som eies like mye av Mack Ølbryggeri og Eiendomsspar.

For lite betalt

Tvisten har oppstått i etterkant av at Mack Øst har hatt HRS Metallco på oppdrag.

– De har demontert en del maskiner og utstyr i tomgodslageret, sier advokat Ottar Bjarne Nilsen fra advokatfirmaet Eurojuris Harstad, som representerer HRS Metallco AS i denne saken.

Han påstår at selskapet han representerer har fått for lite betalt av Mack Øst.

– Det er ikke så mye å si om denne saken. Det er en ordinær tvist, der de er uenige om hvor mye som skal betales, sier Nilsen.

Ikke ansvarlig

Nilsen forteller at de to partene i utgangspunktet egentlig var enige om et vederlag for arbeidet som skulle gjennomføres.

– Det som er spesielt med denne saken, er at Mack Øst har hatt en person som har representert dem i hele prosessen, og som de har blitt enige om sluttoppgjør med, men så har de gått tilbake på det, forteller Nilsen.

Mack har betalt et vederlag, men tvisten går på at de har betalt for lite. Det er snakk om knappe 380.000 kroner som HRS Metallco mener de har krav på. Nilsen forteller at Mack Øst i utgangspunktet var enige med HRS Metallco om sluttoppgjøret, men trakk seg.

– Det var en av aksjonærene til Mack Øst som mente at han som representerte de i prosessen ikke hadde fullmakt til å inngå avtale om sluttoppgjør.

Ifølge Nilsen var det Eiendomsspar og ikke Mack Ølbryggeri som fremsatte ugyldighetsinnsigelsen.

Ingen svar fra Mack Øst

Daglig leder i Mack Bryggeri AS, Harald Bredrup, sier at han ikke har kunnskap om den aktuelle saken.

– Det må du ta med Sigurd Stray i Mack Øst, sier Bredrup.

Kontaktperson for Mack Øst, Sigurd Stray forklarer saken på en litt annen måte.

– Opprinnelig så var jobben at de skulle ta ut materialer fra de gamle produksjonslokalene til Mack. Så mener Newsec Basale (Mack Øst sin representant, journ.anm.) at HRS Metallco krever mer enn det oppgjøret man ble enige om, sier han.

– Men det er litt vanskelig for meg å si noe mer konkret, da jeg sitter litt på siden av saken. Det er Newsec Basale og Geir Hatling som har ført saken for oss, avslutter han.

Geir Hatling er på ferie fram til mandag og ønsker ikke å kommentere saken før det.