Prosjektleder i utbyggingsselskapet Vervet AS, Marius Amundsen, sier at i denne omgangen skal alt – bortsett fra administrasjons- og ett produksjonsbygg til Tromsø Mekaniske – bort. Etter nyttår forsvinner også de siste bygningene.

32 mål

Ifølge Amundsen skal rivingen, utfyllingen i sundet og oppryddingen i grunnen være ferdig innen ett år. Da vil hele 32 mål – nesten fem fotballbaner – stå klar for utbygging.

– Hele prosessen er kostnadsberegnet til rundt 100 millioner kroner. I disse dager er vi i ferd med å inngå kontrakter om det nevnte arbeidet.

Går fort

Marius Amundsen sier at første riveprosjekt er den gamle produksjonshallen som daværende Tromsø Skibs og Mekaniske Verksted bygde. Her startet jobben onsdag ettermiddag.

– Før det har vi hatt en prosess gående hvor vindu, asbest og elektriske installasjoner er fjernet. Derfor skal selve rivingen gå fort og være unnagjort i løpet av noen uker.

rivingen i gang: Saneringen av bygningsmassen på skipsverftstomta er i full gang. Onsdag ettermiddag startet rivingen av den gamle produksjonshallen.

Tatt prøver

Amundsen sier at det før ferien ble tatt nye grunnprøver på hele verftstomta – også under eksisterende bygninger.

– Vi er lovet svar på disse i løpet av kort tid. Resultatene skal sammenlignes med tidligere prøver som dagens verftledelse tok for noen år siden.

– Vi er fullstendig klar over at grunnen er forurenset, men vi mener å ha kontroll på hvor mye og hvilke stoffer som befinner seg i jordmassene. Sånn sett tror jeg ikke vi får noen overraskelser, sier Amundsen.

32 mål: Prosjektleder for utbyggingen, Marius Amundsen, sier at verftstomta skal utvides ved utfyllinger i sundet. Totalt skal 32 mål bebygges. Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Venter på godkjenning

Ifølge prosjektlederen venter Totalrenovering på kommunens godkjennelse av den utfyllingen som skal foregå. Så snart den foreligger, vil også oppryddingsarbeidet starte.

– Tromsø Mekaniske har avtale om å disponere to bygg til årsskiftet. Da skal de nye fasilitetene stå ferdig på Nordspissen. Derfor regner vi med at hele tomta er ryddet i løpet av januar neste år, sier Marius Amundsen.

32 mål: Prosjektleder for utbyggingen, Marius Amundsen, sier at verftstomta skal utvides ved utfyllinger i sundet. Totalt skal 32 mål bebygges. Foto: Ronald Johansen / iTromsø