Det har vært et eventyr siden dag én, da Kajsa Kvernmo (32) fra Tromsø lanserte kleskolleksjonen APOM (A Part of Me) i 2012, og vant debutprisen i Australias største motearrangement.

Siden har hun og venninna Kate Brook gjort stor suksess med klesmerket, som de blant annet selger fra butikken deres i Australias moteby nummer én – Melbourne – og i nettbutikken.

Men i desember behøver man ikke reise lenger enn til Veitasenteret for å kunne kjøpe APOM i butikk.

(for abonnenter)

PRINT: APOM er blant annet kjent for sine print, gjerne av dinosaurer, og skjorter. Dette er fra den nye kolleksjonen deres.

– Gleder meg

– Det blir artig å se hvordan tromsøværingene tar oss imot. Men jeg gleder meg veldig til å vise fram kolleksjonen i hjembyen, sier Kvernmo på telefon fra Australia.

Butikken, en såkalt popup butikk som har åpent i en begrenset periode, er den andre butikken til Kvernmo og Brook. Og i hele desember vil tromsøværinger få muligheten til å kjøpe plagg som ennå ikke er tilgjengelig for resten av verden.

– Det blir mye av det vi er kjent for, som printene og skjortene våre. I tillegg vil det bli en del vinterklær, med mye strikk. Her vil det være klær som Tromsø får først, før resten av verden får tilgang på det, sier Kvernmo.

LOKAL: Kajsa Kvernmo (32) har vokst opp i Tromsø, og sier at hun alltid har lyst til å flytte hjem igjen.

Selges i en rekke land

For resten av verden har faktisk tilgang på klærne til tromsøkvinnen. Med sin nettbutikk selger hun og Brook klær til folk i en mengde land. I tillegg har butikker i land som USA, Japan, Taiwan og Kuwait tatt inn klær fra APOM.

– Det er veldig morsomt at det sprer seg, og vi har gode agenter som jobber for oss og sørger for at vi får solgt klær utenfor Australia. Nå er målet å bli større i Europa, sier Kvernmo.

Og startskuddet går i desember i Tromsø.

– Målet må vel være å få et kundenettverk i Tromsø og Nord-Norge.

– Tenker du på å flytte hjem etter hvert?

– Jeg har alltid lyst til å flytte hjem igjen. Men vi får se hvor godt butikken går, både her, i Australia og på nett. Men enn så lenge gleder jeg meg til å komme hjem og feire norsk jul, og det vet jeg mamma også gjør.