Møte vil finne sted fredag klokken 09.00 på UNN.

– Vi skal se på hele bilde som skapes av at ting ikke er som det skal være på UNN, som blant annet at det er en dårlig meldekultur. Nå er dette temaer som igjen er blitt tatt opp, og det er klart at det ikke er spesielt hyggelig, sier styreleder Jorhill Andreassen til iTromsø.

Krever gransking

I en artikkelserie i Dagens Medisin ble det avslørt at ledelsen i Helse Nord ble innkalt til et møte med Helse- og omsorgsdepartementet i juni. Møtet kom som følge av en bekymringsmelding fra Fylkesmannen i Troms, som gjaldt dårlige resultater knyttet til meldekultur, sene svar og høyt konfliktnivå mellom legene og ledelsen. Som en følge av situasjonen og bekymringer for pasientsikkerhetskulturen, gikk Torgeir Knag Fylkesnes (SV), stortingsrepresentant fra Troms, og Kjersti Toppe (Sp), nestleder i helse- og omsorgskomiteen, ut og krevde en uavhengig gransking.

LES OGSÅ: Gilbert raser mot politikernes granskingskrav – kan selv bli gransket (for abonnenter)

Vil ta vare på omdømmet

Tirsdag holdt også Fagforbundet pressekonferanse der de slaktet politikernes granskingskrav. I tillegg mener de at det å kaste ledelsen ikke løser noen av problemene.

– Styret er opptatt av å ta vare på et omdømme og at ting skal være på stell, og det kan være flere sider av sakene, sier styrelederen.

I tillegg til styremedlemmene, er også Fylkesmannen invitert til møtet for å orientere om dagens situasjon sett fra hans ståsted.