AVGIFTSKRAV: Skatt Nord har sendt et avgiftskrav til boet som behandler konkursen i Knoll og Tott AS, opplyser advokat Kristine Alteren. Foto: John Strandmo

Advokat Kristine Alteren representerte bobestyrer, advokat Kjersti Holum Karlstad, under den første skiftesamlingen mandag formiddag. Hun gjorde retten kjent med saken fra skattemyndighetene.

Boketersyn

Ifølge Alteren er dokumentene akkurat kommet boet i hende.

– Det dreier seg om en kontroll for perioden januar 2011 til ut 2014 – fire år. Etter å ha sjekket regnskapet, har Skatt Nord økt sitt merverdiavgiftskrav med rundt 700.000 kroner.

Advokaten erkjenner at avgiftskravet kom som en overraskelse.

Må sjekkes nærmere

– Dette er noe vi må sjekke nærmere – blant annet finne ut om det er grunn til å koble inn påtalemakten, sier Kristine Alteren.

Hun opplyste skifteretten om de samlede kravene som beløper seg til 5,25 millioner kroner. Den største kreditoren er Willumsen Eiendom AS som har drøye 3,6 millioner kroner til gode i husleie for lokalene i Storgata.

17 fordringer

– Totalt er det kommet inn 17 fordringer – i hovedsak uprioriterte.

For øvrig betegner advokaten boet som ryddig. Samarbeidet med styreleder og daglig leder har også foregått etter boken.

Ved åpningen av konkursen har bankforbindelsen opplyst at det var 67.000 kroner på ulike konti. I tillegg fant bobestyreren 2.500 kroner i kontanter i kassa.

Underskudd

Regnskapet for i fjor viser et årsresultat på minus 56.000 kroner.

– Tallene for 2017 er ennå ikke klare, men eierne har opplyst at anleggsarbeidene som har foregått i Storgata de siste månedene, virker ekstra negativt inn på driften.

– Det videre arbeidet vil i hovedsak omhandle sikring av lønn og feriepenger til staben – 19 i tallet. Vi håper å ha det på plass i løpet av høsten, opplyste advokat Kristine Alteren.