– Slik det ligger an nå går alt etter planen. Byggingen går som den skal og det ser ut til at man blir ferdig til overtakelsen 26. februar, sier havnedirektør Halvar Pettersen.

Det 9.000 kvadratmeter store bygget har i løpet av de siste månedene tatt mer og mer form, og forbipasserende kan daglig se hektisk aktivitet på byggeplassen.

– Det er noe gravearbeid som gjenstår på utsiden, men det meste skjer på innsiden nå, sier Pettersen og referer til de tomme lokalene på innsiden av de store glassvinduene.

POSITIV: Havnedirektør Halvar Pettersen sier til iTromsø at byggingen går etter planen. Bildet er tatt en tid tilbake før bygget var reist.

For hvilke aktører vil egentlig fylle den to etasjers store terminalen på Prostneset?

Flere aktører på vei

Fra tidligere er det kjent at aktører som Trygg vakt, Fylkestrafikk, Visit Tromsø, Hertz bilutleie, Nor Lines og den nye bussterminalen skal etablere seg i havneterminalen (for abonnenter).

Av spisesteder er det kun kjent at Graffi, den suksessrike burgerrestauranten fra Trondheim, vil være på plass i bygget. Det blir den første Graffi-restauranten utenfor trønderhovedstaden (for abonnenter). Bedriftens daglige leder har tidligere sagt til iTromsø at de velger å åpne her på grunn av beliggenhet og lokalet.

I tillegg skal Snarby strikkestudio ha butikk i havneterminalen, og er den virksomheten som skiller seg mest ut.

– Det er flere aktører på vei, men de vil gjerne annonsere dette selv. Det forholder vi oss til, sier havnesjef Pettersen hemmelighetsfullt.

Vil ikke ha klesbutikker

Om et halvt år skal terminalen være ferdigstilt og klar for å ta imot de rundt én million passasjerene som årlig er innom Prostneset.

Men fremdeles er det uklart hvilke aktører som endelig blir å se i bygget som speiler seg i Tromsøysundet.

– 83 prosent av lokalene er fylt opp, det vil si de som er formelt inne og har skrevet kontrakt. Men vi er i dialog med flere aktører som vi jobber for å få etablert, men dette er naturligvis ting som tar litt tid, sier Pettersen.

– Hva slags aktører ønsker dere i havneterminalen?

– Det vil stort sett vært turistrelatert. Man vil finne aktører som man ser på en moderne flyplass. Det vil være for de reisende, for befolkningen og for næringslivet. Men vi snakker ikke klesbutikker. Da blir det heller suvenirbutikker, kiosker og kanskje kommer det et spisested til.