Eskild Ottesen overtok samtlige aksjer i selskapet i februar i fjor. Det første han avdekket, var at regnskapet for 2015 ikke var klart og sendt inn. Det neste var uregelmessige uttak i millionklassen. Det resulterte i politianmeldelse av den forrige daglige lederen.

Store beløp

I skifteretten stilte Ottesen med sin advokat Elin Kvitberg. Hun opplyste at det er avdekket en rekke – til dels betydelige – uttak fra selskapet som i fjor alene beløpet seg til nesten 1 million kroner.

Bobestyrer, advokat Kristine Alteren, opplyste retten at det vil ta tid å gjøre opp boet.

– Blant annet må vi avvente politiets arbeid og en eventuell rettsprosess. Da vil vi melde inn våre krav.

Neppe søkegod

På spørsmål fra dommer Oddmund Gamst ble det sagt at den politianmeldte ekslederen neppe er søkegod. Derfor er det også tvilsomt om kreditorene vil stille noen garanti slik at bobehandlingen kan fullføres.

I skiftesamlingen ramset Eskild Ottesen opp noen av det han mener er underslått.

Spaniaferie

– Blant annet har vi slått fast at ekslederen beholdt 400.000 kroner som gjaldt salg av en bil som var i kommisjon. Beløpet ble brukt på en spaniaferie hvor leie av bolig alene beløpet seg til 110.000 kroner.

– Videre viser opplysninger fra kredittkortselskapet at mannen brukte 100.000 kroner på klær og vesker til samboeren i løpet av noen formiddagstimer.

– Og barregningen på stranden beløpet seg til over 20.000 kroner.

Innberettet

Ifølge advokat Elin Kvitberg har hun innberettet mange hundre tusen kroner til skattemyndighetene – penger som ekslederen tok fra selskapet og brukte privat.

Det omfatter blant annet leiligheter i Oslo og Tromsø som hver måned kostet henholdsvis 40.000 og 21.000 kroner.

Ottesen opplyste også at ekseieren hadde lagt fram dokumentasjon på at han hadde 87.000 kroner i lønn per måned.

– Det har vi sjekket nærmere og funnet ut at lønnsavtalen var falsk.

Bobestyreren konkluderer med at vi snakker om et bo uten midler. Da konkurs ble åpnet, var det to ansatte.

Underskudd

I den foreløpige innberetningen til skifteretten, sier bobestyreren med at driftsåret 2015 endte med et årsresultat på minus 849.000 kroner. Nå jobbes det med å ordne regnskap for fjoråret og til konkursåpningen i sommer.

Til sammen er det kommet inn 48 fordringer på 1,68 millioner kroner. Det største kravet på 471.000 kroner er fra en tidligere kunde.

Straffbare forhold

Til tross for politianmeldelsen, er bobestyreren avventende med å konkludere om det har foregått straffbare handlinger forut for konkursen.

– Her vil vi se hva etterforskningen bringer, sier Kristine Alteren.

Den politianmeldte ekslederen var ikke i skifteretten, men sier følgende i en tekstmelding.

Trakk seg ut

– Påstanden til Eskild Ottesen har ikke rot i virkeligheten. Jeg valgte å trekke meg gradvis ut da jeg så hvordan selskapet ble drevet og at ansatte ikke mottok lønn. Personlig har jeg et vesentlig krav mot Premiumbil fordi jeg ikke fikk lønn de siste 12 månedene.

– Jeg registrerer også at regnskapene for 2016 og 2017 ikke er ferdigstilte, sier ekslederen og legger til at manglende finansiering og innskudd av driftskapital samt et litt sviktende salg fra november i fjor, er årsaken til konkursen.