Nå får de støtte fra Øyvind Hilmarsen.

Andreas Nilsen driver turistvirksomheten Lauklines Kystferie i Kattfjord. Der har han flere båter som brukes til daglig drift i bedriften, men kommunen vil ikke la ham bygge et naust for å oppbevare båtene.

– Byutviklingen har sagt nei. De henviser til at naustet vil ligge innenfor hundremetersbeltet og på et LNFR-område (landbruks-, natur- og friluftsområder, journ. anm.), forteller Eivind Nilsen.

Han møter iTromsø på vegne av sønnen Andreas Nilsen sammen med Øyvind Hilmarsen (H).

– Hvis naustet skal bygges utenfor hundremetersbeltet må Andreas bære de svære båtene 3-400 meter opp på fjellet. Der går det nemlig rett opp, forteller Hilmarsen.

Må kjøre til Eidkjosen

Nilsen forteller at alternativet til å ha naustet på eiendommen på Lauklines er å kjøre båtene til Eidkjosen.

– Det er over to mil, og tar i hvert fall en halv time å kjøre med tilhenger hver vei. Når det er snakk om seks båter blir det mye kjøring, det er ikke mulig.

I tillegg til oppbevaring skal båtene også vedlikeholdes, og beskyttes.

KORTSLUTNING: Øyvind Hilmarsen (H) mener det har skjedd en kortslutning i kommunen når en bedrift som lever av havet ikke får bygge naust.

– I desember i fjor opplevde vi at motorene til fem av båtene ble stjålet. Det er utstyr til en verdi av fem hundre tusen kroner. Vi trenger et naust til båtene, og synes det er dumt at vi bare blir møtt av byråkrati, forteller Nilsen.

Tar saken til kommunestyret

Hilmarsen mener kommunens næringsavdeling svikter når en slik bedrift får nei til å bygge et naust.

– Jeg synes det er helt fantastisk det denne bedriften får til. Da blir jeg forbannet når kommunen nekter næringsdrivende som lever av havet å bygge et naust fordi det vil sjenere utsikten. Da har det skjedd en komplett kortslutning blant politikere og byråkrater, sier Hilmarsen.

Nå tar han saken til kommunestyret.

– Kommunestyret må overstyre byråkratiet i denne saken, sier han.

Nilsen forteller at de også har fått godkjenning til å bygge naust av NGI.

– Vi fikk sjekket skredfaren. NGI godkjente byggingen og ønsket oss lykke til. Tenk om kommunen bare hadde sagt det samme, sier Nilsen, som håper kommunen vil snu og la sønnen utvide bedriften.