– Jeg har ikke rukket å være rundt og fått sett på huset, men det jeg har notert meg hittil er bra. Det er rent og fint og helt ubrukt, sier han.

Jørgensen ble hilst velkommen av en stor delegasjon kommunetopper da han kom til Helsehuset i Breivika.

NYBYGG: Det nye Helsehuset i Breivika står nå ferdig og de første brukerne er i ferd med å flytte inn.

«Et lite eventyr»

Ordfører Kristin Røymo sier at det nye helsehuset er «et lite eventyr» for alle innblandede etater.

– Dette er et av de kommunale prosjektene som har gått veldig fort – det er bare et år siden vi begynte arbeidet på tomta og nå står huset ferdig, sier hun.

Det har dog vært en noe trang fødsel for det som skal være kommunens nye helsefaglige kraftsenter.

SITTENDE: Ordførere Kristin Røymo fikk låne Arvid Jørgensens rullator som sittemøbel. Selv tok han for første gang i bruk sin flunkende nye lenestol på korttidsrommet som han skal bo i en tid.

Tverrfaglig kraftsenter

Det så nemlig lenge ut som om uenighet mellom kommunen og fylkeskommunen skulle velte planene.

– Vi hadde en del krisemøter på kammerset, men alt løste seg til slutt, sier ordføreren.

På helsehuset skal kommunen samle tverrfaglige medisinske tjenestetilbud som i dag er spredt ut over hele byen.

Tanken er at en samlokalisering og styrking av disse miljøene skal gi et bedre og mer målrettet helsetilbud til kommunens innbyggere, sier avdelingsdirektør for helse og omsorg, Trond Bratland.

RUNDVANDRING: Siri Pedersen (til høyre) ledet an da Lena Torgeirsen, Arvid Jørgensen og ordfører Kristin Røymo vandret gjennom korridorene på tur til Jørgensens enkeltrom.

69 sengeplasser

– For oss er det en milepæl som oppnås når vi nå åpner. Vi får nå en faglig stor kraft som kan bidra til å hjelpe oss med å oppnå våre mål, sier Bratland.

På huset er det samlet i underkant av 70 sengeplasser der det skal tilbys korttidsopphold, rehabilitering etter sykehusopphold, øyeblikkelig hjelp, lindrende behandling og behandling innenfor rus og psykiatri.

ENKELTROM: Arvid Jørgensen kunne selv gå inn på sitt nye enkeltrom på korttidsavdelingen på Helsehuset.

Kan ta imot UNN-pasienter

– Helsehuset er en gevinst på flere områder – vi vil kunne ta imot pasienter fra UNN som ellers ville ha tatt opp plass på klinikkene der – og vi vil slippe å betale tvangsmulkt for disse, sier Kristin Røymo.

Cirka 140 ansatte skal drifte huset.

– Vi har de aller fleste på plass allerede, men vi mangler cirka ti sykepleiere før hele personalet er fulltallig, forteller Sandra Abrahamsen, konstituert enhetsleder ved administrasjonen på Helsehuset.

Enkeltrom

Den første brukeren – Arvid Jørgensen – skal til korttidsavdelingen der han skal bo en liten stund på et enkeltrom.

Steinar Pedersen, enhetsleder ved Helsehuset, sier at det å hilse den første brukeren velkommen er en stor dag for de ansatte ved huset.

– Det er kjempespennende – og selv om det gjenstår 100.000 detaljer som må på plass så er vi klare til å ta imot Arvid og de andre brukerne som kommer, sier han.

VELKOMMEN: Enhetsleder Steinar Pedersen på Helsehuset hilser den første brukeren – Arvid Jørgensen – velkommen. Jørgensen hadde selskap av sykepleier Lena Torgersen.

To-tre måneders innkjøring

Han regner med at Helsehuset vil være helt ferdig innredet i løpet av to-tre måneder.

– Denne uka åpner vi tre avdelinger – korttid, øyeblikkelig hjelp og rehabilitering – og fra neste uke vil lindrende avdeling være ferdig, sier han.

Siri Pedersen, avdelingsleder på korttidsavdelingen, forteller at de vil samle de første brukerne fra de forskjellige avdelingene nå i starten.

Gledet seg

– Det er for at vi skal ha bedre oversikt over hvem som ligger inne fram til at vi har full bemanning og fått alle rutiner på plass, sier hun.

Hun sier videre at det å kunne ta imot den første brukeren er storveies.

– Vi har vært spent, og vi har bare gått og gledet oss og ventet på vår første pasient, sier hun.