Da Jens Johan Hjort var ferdig som ordfører i Tromsø, gikk han inn som partner i advokatfirmaet Steenstrup Stordrange i januar 2016. Nå er derimot den tid over og han er tilbake hos Rekve Pleym.

– Det var veldig hyggelig å være tilbake. Dette er kollegaer som jeg har jobbet sammen i med i 16 år. Det var blomster på bordet og kake, så det var veldig koselig, sier Hjort til iTromsø, som hadde sin første arbeidsdag forrige fredag.

– Ikke uvennskap

Han forklarer at årsaken til at han nå går tilbake til Rekve Pleym, advokatfirmaet han jobbet for før han ble ordfører, handler om å kunne prioritere også andre verv.

– Jeg har såpass mange jern i ilden. Jeg har styreoppdrag og jeg driver politikk, i tillegg skriver jeg og holder foredrag. Jeg ville ikke ha dårlig samvittighet for at jeg ikke kunne bidra nok til fellesskapet i det forrige firmaet. Nå får jeg en annen arbeidssituasjon hvor jeg selv har kontroll og kan prioritere som jeg ønsker, forklarer Hjort.

– Jeg har gode kollegaer hos Steenstrup Stordrange som jeg setter stor pris på, så det er ikke noe uvennskap i dette, legger han til.

Savner tiden som ordfører

Og med seg inn på sitt nye kontor, har Hjort gode minner fra hans tid i ordførerstolen – blant annet tegninger fra Slettaelva barnehage.

– Savner du tiden som ordfører?

– Ja, jeg gjør det. Jeg har aldri hatt en så givende jobb som da jeg var ordfører i Tromsø. Det handler om å kunne møte mennesker fra alle trinn i samfunnets stige, og ikke minst treffe dem som sliter mest. I tillegg fikk jeg lære byen min å kjenne og se alt det gode arbeidet som blir gjort bidro til at hver dag på jobb var usedvanlig spennende, så jeg har noen hyggelige minner fra det, sier han.

LES OGSÅ: Erna om Hjort: – Det er bra å ha Jens Johan tilbake

Valgkamp

I år har Hjort kastet seg inn i valgkampen for Høyre, og var blant annet forrige uke med statsminister Erna Solberg på valgkampoppdrag i Tromsø. Han har også signert et leseinnlegg sammen med gruppeleder Erlend Svardal Bøe (H) om fritt brukervalg. Om vi igjen får se han på topp av Tromsø Høyres valgliste ved neste kommunevalg, er ikke noe han ønsker å svare på.

– Jeg vil ikke at folk skal tro at jeg igjen har begynt i politikken, for da kommer det ingen klienter. Nå er det fult trøkk på den nye jobben og jeg gleder meg til å sette i gang, sier Hjort.