Dan Eivind Johansen ble involvert i saken tilbake i 2006, da datteren hans begynte i 1. klasse på Storelva skole.

– Hun går nå i 10. klasse, og har ikke samme behov for den nå som hun hadde da. Jeg er selvsagt glad for at de unge her nå får en hall, men jeg synes det er på sin plass å stille spørsmål rundt prosessen, sier Johansen, som får støtte fra leder for Kvaløysletta Bydelsråd, Lene Thorstensen:

– Hvis hallen står ferdig i 2019, så har det gått seks år siden de først bevilget penger til hallen og nå skal den realiseres med et dårligere tilbud for brukerne og til en mye høyere pris.

– Kastet bort penger

Johansen har, sammen med en rekke andre ildsjeler, lagt ned tusenvis av timer på frivillig basis for å få hallen bygget. Han er i dag ikke lengre med i bydelsrådet, og medgir at han trodde de var ferdig å kjempe for hallen da byrådet lovet hallbygging tilbake i 2015.

– Jeg tenker jo mest på ungene som har opplevd å få politikere på skoletrappa som har lovet dem ny hall i flere omganger, uten at noe har skjedd. Man slutter jo til slutt å tro på at det kommer til å skje. I stedet har de kastet bort penger på et utall runder med forprosjekt og planlegging med innleid hjelp, og man kan jo forestille seg at dette er penger som kunne gått til å få med både ungdomsklubben og biblioteket i prosjektet, om de hadde startet å bygge når de opprinnelig skulle, sier Johansen.

Mister muligheter

De er begge glade for at det nå loves byggestart til våren, men er skuffet over alt som er fjernet fra planene.

– Både ungdomsklubben og kafeteriaen hadde hatt inntjeningsmuligheter, da det ikke eksisterer et slikt tilbud her i dag. Alt som var planlagt i hallen var ting som folk her ville ha, og som ville bli tatt i bruk. Nå får man håpe det blir nok hall til at vi som bor her slipper å kjøre ungene våre som driver med idrett til Tromsøya flere ganger i uka, sier Thorstensen.

– Det er kritikkverdig at det har gått så lang tid og så mye penger uten at de har noe å vise til, avslutter Johansen.

– En ulempe

Konstituert rektor ved Storelva skole, Elin Berg, håper også på fortgang i planene. I fjor fikk skolen opprinnelig beskjed om at de ikke fikk låne gymsalen til Kvaløya VGS, som de hadde benyttet de siste tre skoleårene. Det ordnet seg midlertidig, men Berg legger ikke skjul på at det skaper mye ekstra arbeid for skolen å ikke ha egen gymsal.

– Vi får fremdeles låne gymsalen til Kvaløya VGS, men må fordele timene vi får tilgang til på de forskjellige trinnene våre. Dette i kombinasjon med bruk av uteområdet og fotballhallen gjør at vi når læreplanmålene i kroppsundervisning, men det er klart det er en organisatorisk ulempe å ikke ha egen gymsal. Vi gleder oss jo veldig til vi får det, sier Elin Berg, konstituert rektor ved Storelva skole.