Slik takler kroppen ekstreme påkjenninger

Mennesker har opp gjennom historien utsatt seg for ekstrem høyde, kulde, varme og dybde, helt i yttergrensen av hva kroppen tåler. Nå har tromsølegen Erik Sveberg Dietrichs skrevet bok om hvordan kroppen tilpasser seg og overlever.

HIMALAYA: Erik Sveberg Dietrichs liker å reise og selv om han ikke har opplevd de samme ekstreme situasjonen han skriver om i boka, har han vært på 5.000 meters høyde i Himalaya i Tibet. Selfien er imidlertid tatt på Finnmarksvidda en iskald vinterdag. FOTO: ERIK SVEBERG DIETRICHS 

pluss

Erik Sveberg Dietrichs (32) jobber som lege på farmakologisk avdeling på UNN og som forsker ved akuttmedisinsk forskningsgruppe ved UiT. Nå bokdebuterer han med «På livets grense. Hvordan kroppen takler ekstrem natur», ei populærvitenskapelig bok om kroppens evne til å tilpasse seg ekstreme omgivelser som Mount Everest, Antarktis og Sahara.