Stemningen sto i taket på Alheim stadion søndag kveld etter at TIL hadde slått Sarpsborg 08 med hele 5-0, og i gledesrusen annonserte den vikarierende speakeren rett etter kampslutt at alle var velkomne til å feire seieren på Rogers.

Det var bare ett problem: Speakeren sa også at alle som kom ville få en gratis forfriskning.

Og for mange av dem som valgte å ta turen til puben på Stortorget, ventet 2 centiliter reagensrør med «Små sure» – en sour shot med 16,4 prosent alkoholinnhold.

– Et tydelig brudd

– Det er brudd på alkoholloven, og det er et tydelig brudd, sier skjenkeansvarlig i Tromsø kommune, Nina Helen Brændeland.

Overfor iTromsø påpeker hun at hun uttaler seg på generelt grunnlag da hun selv ikke var på fotballkampen og hørte reklamen selv.

– Reklame for alkoholholdig drikke er forbudt, og vi forventer at dette blir etterfulgt. Jeg vil ta kontakt med de aktuelle aktørene, og de vil få beskjed om at vi ikke aksepterer slike brudd på alkoholloven. I denne omgang får det ingen konsekvenser, men vi vil følge med og forventer at noe slikt ikke skjer igjen, sier Brændeland og legger til at hun synes det er ugreit at det reklameres for alkohol på et sports- og familiearrangement.

TIL: – Veldig beklagelig

TIL på sin side legger seg helt flate, og beklager hendelsen.

– I fravær av vår mangeårige faste speaker så hadde vi en vikar inne på søndag. Han er oppriktig lei seg for at han videreformidlet dette, men han tenkte ikke at forfriskninger nødvendigvis var forbundet med alkohol, sier administrerende direktør i TIL, Stig Arne Engen.

– Han er som sagt veldig lei seg, men i euforien over den gode kampen og det gode resultatet, ble dette dessverre sagt.

– Hvorfor sa han dette i utgangspunktet?

– Han fikk et innspill fra utestedet med en invitasjon til en forfriskning for å feire resultatet. Og siden han ikke trodde dette dreide seg om alkohol, ble det sagt over høyttaleranlegget, sier Engen og poengterer at TIL nå vil gå igjennom sine rutiner.

– Vi må være enda mer nøye med hva som kan formidles. At vi som klubb ikke har gått gjennom alle mulige innganger for hva som kan bli sagt, er veldig beklagelig.

Rogers: Shoten var kun til Isbergets medlemmer

– Vi har samarbeidsavtale med supporterklubben til TIL, og i gledesrusen over at TIL gjorde det så bra så sendte jeg en tekstmelding til speakeren der jeg invitere alle på Alfheim til gratis forfriskning på Rogers etter kampen. I det ligger det ikke at vi gir bort gratis alkohol, for det er jo ikke lov. Jeg hadde gitt beskjed til de som jobbet i baren at folk kunne få gratis mineralvann. Det var ingen som ba om det i går, sier daglig leder på Rogers, Stian Michalsen.

Videre sier han at den omtalte shoten var det kun Isberget sine medlemmer som fikk.

– Isberget har mottatt faktura på dette i dag, ettersom vi har en samarbeidsavtale som sier vi skal gjøre noen ulike event gjennom sesongen.

– Men måtte man vise medlemskort for å få denne shoten?

– I utgangspunktet ja, men de som jobber i baren har såpass oversikt at man vet hvem som er medlem og ikke. Ved tvil spør man selvsagt og Isberget har egne medlemskort. sier Michalsen og legger til:

– Når det er sagt, har jeg i dag fått en henvendelse fra Tromsø kommune om at ordlyden kan misoppfattes, og det kan jeg forstå. Så når TIL eventuelt vinner på torsdag, vil vi sende ut samme invitasjon, men denne gangen med ordlyden gratis mineralvann.