Se bildeserie øverst i saken!

Hver onsdag mens elevene er på SFO, kommer instruktør Maya Mi Samuelsen og pedagog Ingrid Stensen på besøk for en time med dans, lek, teater og scenekunst.

– Målet er å gi elevene et lavterskeltilbud innen teater, men også å skape en møteplass for barna med fokus på mangfold, forteller markedssjef Heidi Beate Lekang på HT.

Foreløpig prøveprosjekt

Lille Globus er et tilbud fra Lille Hålogaland Teater. Foreløpig er det et prøveprosjekt der elevene på Gyllenborg får være med på teaterundervisning i åtte uker. Onsdag hadde de sin andre time.

– Først og fremst ville vi komme oss ut til barna, møte dem her og leke med dem. Vi får se litt hva som fungerer, fordi vi håper å kunne forlenge prosjektet etter hvert, forteller prosjektleder Caroline Berg.

Blant elevene som får være med, er Ella Edholm Berglund (6), Saradesh Kasari (7) og Siri Stalsberg (7).

– Det er kjempegøy! Vi har blitt dratt rundt på gulvet som vaskekluter, forteller Stalsberg engasjert.

Hun forteller at hun synes teater er veldig morsomt.

– Også har vi lekt, danset og gjort triks. Jeg har øvd meg på å slå hjul siden jeg var to, forteller Kasari.

– Vi ville ha et lavterskeltilbud for barna der de ikke trengte å melde seg på noe og dra dit på kveldstid. Det at vi får komme hit på SFO, gjør at vi får enda flere med, sier Berg.

Alt er lov

Maya Mi Samuelsen er danser og instruktør på Lille Globus.

– Det er viktig at barna føler at her er alt lov. Eller, ikke alt. Jeg er veldig streng, men når det kommer til det kreative er alt lov.

I løpet av timen får elevene prøve seg på forskjellige leker, oppgaver og teaterøvelser.

– Vi skal bli kjent med teater og med hverandre her i dette rommet. Helt i starten merket jeg store forskjeller på alle som var her, men etter hvert som vi kom ut på gulvet, ble vi alle like, voksne og barn. Alle gjør de samme øvelsene og får de samme korrigeringene. Vi møtes på samme nivå her, forteller Samuelsen.

Hennes viktigste regel er at alle skal være med, ingen får sitte å se på. Ikke engang undertegnede, som fikk være med å leke ninja.