I begynnelsen av oktober kan en 19-åring fra Storsteinnes måtte møte i Nord-Troms tingrett. Hun er saksøkt fordi hun ikke vil gi fra seg hunden sin.

Våren 2013 overtok hun dvergschnauzeren Theo fra en kvinne som i dag har adresse i Tromsø.

Hunden ble ifølge den saksøktes advokat, Jonny Angell, omplassert til hans klient da den tidligere eieren ikke lenger hadde mulighet til å ta vare på den.

Mener det foreligger avtale

– For over fire år siden kunne ikke eier ha hunden, så da ble det gjort avtale om at den skulle overtas av klienten min. Hun har hatt hunden i fire år, og behandlet den som sin egen. Nå får hun et krav om å levere den tilbake, noe som hun naturligvis ikke synes noe særlig om. Vi mener det har vært inngått en avtale, sier Angell.

Ifølge advokaten ble avtalen gjort muntlig, slik at det ikke foreligger noe dokumentasjon på overtakelsen.

– Den havnet hos min klient via kjente og familie siden de på daværende tidspunkt bodde på samme sted, sier Angell.

Saken kan bli trukket

– Vi har vært i forliksrådet, og da ble utfallet at hunden skulle bli værende der den er. Motparten anket, og nå må vi dessverre i retten, sier Angell, og legger til:

– Det er litt spesielt at hun vil ha hunden tilbake nå, vi snakker om en gammel hund som har vært hos min klient lenge. Vi skulle helst sett at det ikke ble rettssak.

Adam Ahlquist var inntil nylig advokaten til den tidligere eieren, og han skriver i en sms til iTromsø at hans tidligere klient ikke ønsker å uttale seg i saken.

Videre opplyser Ahlquist at det er sannsynlig at hun trekker kravet.