Etter at lagmannsretten avsa sin dom i vinter, valgte tromsømannen å anke avgjørelsen på grunn av saksbehandlingsfeil, lovanvendelsen og straffeutmålingen.

Rune Stenstrøm var en av to advokater som forsvarte Henriksen. Da iTromsø tok kontakt i formiddag, måtte forsvareren meddele sin klient om avgjørelsen i landets høyeste domstol.

– Den eneste kommentaren Stig Henriksen har, er at han tar slutningen i Høyesterett til etterretning, sier harstadadvokaten i en kort uttalelse.

Enstemmig

Avgjørelsen til de tre dommerne er enstemmig. De har drøftet påstandene fra forsvarerne punkt for punkt og i samtlige tilfeller konkludert med at Stig Henriksen ikke på noe hold kan gis medhold.

Når det gjelder saksbehandlingen, hevdet advokat Stenstrøm at domsgrunnene var mangelfulle og virket inn på avgjørelsen om å ilegge Henriksen en straff på tre år.

Påvirket vitner

Blant annet mente forsvarerne at Handelsbanken – som hadde to fra ledelsen til stede under hele rettergangen – påvirket sentrale vitner i saken.

Det avviser Høyesterett og viser i stedet til at fordi flere av forholdene Henriksen var tiltalt for var opp til ti år gamle, åpner straffeprosessloven for at vitner nettopp kan gjenoppfriske saken før forklaring blir gitt.

Selve straffen

Høyesterett har også sett på straffen Stig Henriksen fikk i lagmannsretten.

– Han er funnet skyldig i fire grove bedrageri mot sin bankforbindelse på til sammen 4–5 millioner kroner. I tillegg er det snakk om grov utroskap som omfatter 895.000 kroner samt unnlatelse av å begjære oppbud, sier dommerne.

I det siste ligger at Henriksen drev selskapene for kreditors regning.

Ikke for streng

Høyesterett konkluderer med at straffen ikke er for streng – ikke minst fordi halvparten er gjort betinget. Det siste skyldes den lange tiden prosessen har tatt – fra tingrettens dom til lagmannsretten sa sitt.