Det er høst, det er et nytt skoleår og årets første skolerevy er like rundt hjørnet. For å unngå kollisjon med Langnes og «Barfot», slik det var i fjor, hev gjengen på Kvaløysletta skole seg rundt og har jobbet intenst de siste tre ukene for å bli premièreklar med «Monkeyrevyen – På tur til Mars».

– Det blir et fantastisk show, og alt skal være klart til premièren på onsdag. Det er siste innspurt nå og tiden går fort, men vi er i rute, forteller revylederne Espen McCarthy og Frida Hansen Aasland.

180 påmeldte

Skolerevy er tradisjon på tromsøskolene, og i år er det ikke mindre enn 180 elever i sving på Kvaløysletta nesten døgnet rundt for å få i stand revyen som spilles fram til søndag 1. oktober. Den rutinerte revy-trekløveren Anna Schrader, Jenny Hansen og Regine Bjørnstad er hovedinstruktører under årets revy, og lovpriser ungdommen de jobber med.

– Vi har med oss ekstremt engasjerte ungdommer og gruppeledere i år som tar på seg masse ansvar og leverer så det suser. Det har vært intenst, men veldig gøy, sier Schrader.

Nynazister og kloner

«På vei til Mars» heter årets revy, og hovedinstruktørene forteller at de planlegger å ta publikum med på en aldri så liten tur ut i verdensrommet.

– Det blir humor for barn, ungdom og voksne, og vi har prøvd å inkludere så mange forskjellige former for humor som mulig. Vi har også sett litt på nynazister og på ungdommer som kler seg helt likt, men som tror de er unike, ler Hansen, og legger til:

– Vi blir klar til premièren. Det kommer til å bli veldig bra.