Hun har det siste året vært ansatt som konsernkoordinator i Sparebanken Nord-Norge, og har tidligere jobbet som juridisk rådgiver ved byrådslederens kontor både i Tromsø og i Oslo. Enheten for compliance og corporate governance er nyetablert hos banken og har tidligere vært delt.

– I den nye enheten ligger blant annet ansvaret for kvalitet i beslutningsprosessene og styringsdokumentene til sentrale organer som representantskap, styret, konsernledelse og underliggende styringsfora, samt generalforsamlingene i øvrige selskaper i konsernet. I tillegg til det som har med compliance å gjøre, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i en pressemelding.

Har markert seg

Konsernsjefen er glad for at ansettelsen styrker kvinneandelen i konsernledelsen, men påpeker at ansettelsen av Wihuri handler om kompetanse og egnethet.

– Vi er veldig glade for å få Nina med på laget. Hun har virkelig markert seg det året hun har vært i konsernet, og har egenskaper som gjør at vi er sikker på at hun er den rette til å lede disse svært viktige områdene, sier Janson.

Skal bekjempe hvitvasking

Wihuri mener de har mye å lære fra offentlig virksomhet når det gjelder struktur og systematikk. Wihuri påpeker at også bekjempelse av hvitvasking er et sentralt ansvarsområde i den nye enheten.

– Å få lede denne enheten er en spennende utfordring for meg. Hvitvasking er ikke noe nytt fenomen, men endrer seg stadig i form og øker i omfang. Å være i front på forebygging og bekjempelse av dette er sentralt i arbeidet mot økonomisk kriminalitet. Her er vi godt rustet med faglig dyktige medarbeidere som daglig jobber med å avdekke uregelmessige pengetransaksjoner og kundeforhold, sier Wihuri i pressemeldingen.