Aps stortingsrepresentanter fra Troms skal inn i næringskomiteen og utdanning- og forskningskomiteen.

Det ble bestemt på Arbeiderpartiets gruppemøte tirsdag, opplyser Martin Henriksen (Ap) i ei pressemelding.

Fornøyd

Cecilie Myrseth trer inn i næringskomiteen, og Martin Henriksen blir plassert hos kirke-, utdanning- og forskningskomiteen hvor han også blir leder for Aps fraksjon – eller talsperson for partiet – i komiteen.

Cecilie Myrseth.

– Jeg er svært fornøyd med at jeg og Martin skal jobbe med noen av de tyngste områdene for landsdelen. Ap blir godt representert med medlemmer fra nord i viktige komiteer i den neste perioden, sier Myrseth.

– Selv ser jeg fram til å jobbe med hav-, fisker- og havbrukspolitikk og gjøre en jobb for næringslivet i næringskomiteen, legger hun til.

Fire nye år

Martin Henriksen har siden 2013 vært i kirke-, utdanning- og forskningskomiteen, og ser fram til fire nye år i samme komité.

Martin Henriksen (Ap, til venstre). Her sammen med Brage Larsen Sollund (Ap).

– Utdanning er et av Aps satsingsområder, og er nøkkelen for å bygge arbeidslivet og bedriftene våre. For meg fins det knapt noe mer meningsfullt enn å jobbe med å få ned frafallet og sikre en skole med plass til alle, noe som er avgjørende for landsdelen og Norge, sier Henriksen.

– Akkurat det jeg ønsket

Torgeir Knag Fylkesnes fra SV fortsetter i næringskomiteen, men skal i tillegg inn i kontroll og konstitusjonskomiteen.

Torgeir Knag Fylkesnes sammen med Audun Lysbakken i Storgata like før valget. Foto: Martin Lægland

– Det var akkurat det jeg ønsket. Jeg skal fortsette den kampen jeg har ført. Vi står overfor store slag om havet i tiden som kommer, som handler om olje, oppdrett og fiskeri. Det er også tid for å ta landbruket tilbake til Nord-Norge, sier han og trekker også fram Tromsbanen som en viktige saker han vil jobbe for.

Mandag omtalte iTromsø at Sandra Borch skal inn i energi- og miljøkomiteen.

Sandra Borch (Sp). Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Det er en spennende og viktig komité hvor det skjer mye, og hvor det de neste årene skal løftes viktige saker, sa hun til iTromsø mandag.

iTromsø har vært i kontakt med både Kent Gudmundsen (H) og Per-Willy Amundsen (Frp) som forteller at deres komitéplassering ikke vil være klar før neste uke.