I ei lita vik på Rebbenesøya jobber Lise Haug Halvorsen og ektemannen Per Magnar Halvorsen på spreng for å rekke vinterturistsesongen. Et ønsket om å tilby naturopplevelser, kombinert med den stadig pågående boomen i turistnæringa, legger grunnlaget for ideen om en padlecamp på Rebbenesøya. De har jobbet med å realisere turistbedriften siden ideen ble unnfanget i parets hjem i Ersfjordbotn for tre år siden.

– I løpet av november er vi klare til å ta imot gjester fra hele verden. Derfor jobber vi på spreng nå med å ferdigstille yurt-teltene, sier Halvorsen.

Yurt-telt er typisk nomadetelt fra sentralasiatiske steppene. Tilbudet som turistene får er ikke spartansk i den målestokk. Yurt-teltene på Rebbenesøy har kjøkken, soveplasser, vinduer, dører og er isolerte. De to teltene tar fire personer hver.

YURT: To slike yurt-telt skal turistene overnatte i. Telttypen stammer fra Asia.

Sa opp jobben

Lise Haug Halvorsen sa i juni opp jobben ved Norsk institutt for bioøkonomi på Holt, men kan jobbe videre på timebasis når det er behov.

– Stort sett all tid går til å jobbe med bedriften. Det er ikke rom for fritid eller ferie. Jeg regner heller ikke med å ta ut lønn de første tre driftsårene. Dette er en helhjertet satsing, sier Halvorsen.

Tjenestene som skal tilbys med utgangspunkt i campen i Vargsundet på Rebbenesøy er guidet havpadling, samt aktiviteter som fjellturer, skiturer og fiske.

VARGSUNDET: Rebbenesøya får en ny turistdestinasjon i denne «padlecampen».

Bookingen av tjenestene er ennå ikke startet.

– Vi kjører ut bred annonsering mot turistmarkedet når vi er klare i november. Fortrinnsvis selges pakker, og vi samarbeider med andre aktører i bransjen. Dermed vi kunne tilby varierte opplevelser tilpasset gjestene våre året rundt, sier Halvorsen.

Sentrale aktører i reiselivet varslet at det kommer en sesong med nye rekorder på omsetning og besøkende.

Ingen plan B

Det er godt nytt for den nyoppstartede bedriften på Rebbenesøy.

– Har dere en plan B om dere ikke lykkes med konseptet?

– Å padle til havs? Nei da, vi har ståltro på konseptet vårt, og satser alt på at det skal lykkes. I verste fall må jeg finne annet lønnet arbeid, sier Halvorsen humrende.

Hvalsang

Hun trekker fram fordelene ved plasseringen i den veiløse vika på Rebbenesøy.

– Vi er i Fastlands-Norges nordligste skjærgård, rett ved et landskapsvernområde. Naturen er spektakulær med rikt dyreliv og det er mange kulturminner. Området er veiløst, og uten elektrisitet og innlagt vann. Det gir en helt unik opplevelse. Vi har vært så heldige de siste vintrene å ha jevnlige besøk av hval. Om natten kunne vi hører dem synge, sier Halvorsen.

Prosjektet har fått 500.000 kroner i støtte fra Innovasjon Norge, i underkant av 200.000 kroner fra Sametinget, samt et næringslån og utviklingsmidler på 300.000 kroner fra Karlsøy kommune.

– Jeg vil dessuten trekke fram betydelig støtte fra lokalbefolkningen og utviklingslaget på Rebbenesøya. Det har vært uvurderlig, sier Halvorsen.