June er en av mange barn som sammen med familien har funnet turen til Vitensenteret for å bygge Lego i helga.

– Jeg har bygd et oppfinnerhus med snurregreier. Jeg bygger ikke så mye med Lego til vanlig, men det er gøy å bestemme seg for hva man skal bygge, sier June Lovise Aslaksen Grønmo (6).

OPPFINNER: June Lovise Aslaksen Grønmo (6) bygger et oppfinnerrom til fremtidens Tromsø. Foto: Martin Lægland

Mamma Jeanette Aslaksen forteller at familien er her årlig.

– Vi har vært her flere år, og det er artig for hele familien. Det er jo mye mer lego her enn vi har hjemme, sier hun.

Populært tilbud

Barna som byger Lego kan også delta i en konkurranse om å bygge ulike konstruksjoner. På lørdags formiddag har 69 deltakere deltatt i konkurransen, forteller vert på Vitensenteret, Nora Eline Slåttebekk (24). Hun studerer biologi på UiT.

– Det har vært en del folk her både på fredag og i dag. Noen deltar i konkurranser, og andre bygger bare hva de vil. For dem som vil delta i konkurranser kan de enten bygge fremtidens flyterminal, eller en versjon av et av Tromsøs signalbygg i Lego. Eller så kan de bygge noe som et forslag for hva som bør være på nabotomta til Vitensenteret, sier hun.

POPULÆRT: Vert på Vitensenteret, Nora Eline Slåttebekk (24) forteller at legotilbudet er populært.

Flyplass

Joakim Larsen Grønmo (6) holder på å bygge fremtidens flyplassterminal.

– Jeg er ikke helt sikker på hvordan den skal se ut ennå, jeg bare bygger, sier han.

FAMILIEAKTIVITET: June Lovise Aslaksen Grønmo (6), mamma Jeanette Aslaksen og Viktor Matheus Aslaksen Grønmo (3) bygger lego på festivalen.

Lego-festivalen er blitt en tradisjon på Nordnorsk vitensenter. Med aktiviteter for både skoler, familier, daglige premier og egne arrangementer for voksne,

Flere av dagene under festivalen har konkurranser, for eksempel å bygge et av Tromsøs signalbygg, eller å designe den nye flyplassterminalen. Vitensenteret kårer vinnere 14. oktober.