Det forteller styreleder i Reinen IL, Tore Johnsen og anleggsansvarlig i klubben, Heidi Johnsen.

– Vi har sett på flere tomtealternativer, men det er tomta sør for skolen som er den eneste som er aktuell, sier Heidi Johnsen.

Hun sier at klubben ønsker å få overta tomta, og med hjelp av frivillig innsats, sponsormidler og offentlig støtte få satt opp en kamp- og idrettshall på oversiden av Solstrandveien.

VIL HA HALL: Heidi Johnsen, anleggsansvarlig, og Tore Johnsen, styreleder i Reinen IL, møtte opp i formannskapet tirsdag for å høre om hvordan deres planer på å bygge idrettshall på en kommunal tomt ved Reinen skole ble mottatt. Foto: Christer Pedersen

Har bygget fotballanlegg

– Vi har klart å bygge slike idrettsanlegg før, selv om det har vært i mindre skala. Vi har bygget en kunstgressbane, en ballbinge og et klubbhus, forteller hun.

Dog er det en noe kronglete vei som ligger foran idrettslaget.

I tirsdagens formannskapsmøte fikk nemlig klubbens representanter vite at tomta mest sannsynlig må holdes av til utvidelse av Reinen skole.

Skolens behov vokser

Det var Arbeiderpartiets Jarle Heitmann som spurte administrasjonen om hvorvidt kommunen kunne stille med tomt for å løse et stort behov i bydelen.

– Jeg skjønner at veksten i skolekretsen og behov for utbygging kan føre til at nabotomta til skolen ikke kan brukes. Men jeg mener at vi skal sette oss ned med Reinen for å se om vi kan finne en omforent løsning, sier han til iTromsø.

Vil jobbe videre med saken

– Så dere åpner for at Reinen kan få tomta likevel?

– Jeg mener at vi skal jobbe videre med denne løsningen og se om den kan realiseres. Det er en god plan og et godt forslag, sier Heitmann.

– Idrettslaget må i hvert fall få avklart saken raskt slik at de kan se på andre alternativer dersom skoletomta ikke kan brukes, sier han.

Styreleder Tore Johnsen sier at signalene fra Heitmann er positive – og at han sier at han tolker Ap-mannen dit hen at Reinen IL kan få drahjelp fra den kanten.

Kan få forrang

– Jeg tolker det slik at han kan åpner for at godt forberedte planer, behovet i området – og hvilket tilbud man ellers har skal spille inn, sier Johnsen.

Ifølge ham er behovet prekært i bydelen.

– Vi har over 500 betalende medlemmer i klubben, og nesten 300 aktive barn og unge – og kun tilgang til den lille gymsalen på skolen, forteller han.

To timer i "Bobla"

I tillegg har man fått innpass på "Bobla" på Stakkevollan.

– Vi har fått leie to timer i uka – og det sier vel seg selv at med 285 aktive medlemmer så blir det veldig lite tid.

POSITIV: Arbeiderpartiets Jarle Heitmann er positiv til Reinen ILs planer på idrettshall i bydelen, men sier at man må få avklart om den kommunale tomta ved skolen kan brukes til formålet.

Jarle Heitmann sier at han nå ønsker å sette seg ned sammen Reinen IL for å prøve å finne en realiserbar og rask løsning.

Han mener at behovet for skolearealer og idrettens behov for haller kan kombineres.

"Vil følge saken tett"

– Skolen trenger også gymsaler og arealer for fysisk aktivitet. Vi burde klare å forene behovene til det beste for hele bydelen, sier han.

Heitmanns utsagt tolkes som sagt positivt av representantene for Reinen IL – som lover å være med på arbeidet.

Man vil også pushe på for at en idrettshall på Reinen blir realisert.

– Vi skal følge denne saken veldig tett fremover, sier Heidi Johnsen.