28. september vedtok Lenvik kommunestyre å tilby jobben som rådmann til Bjørn Fredriksen. Stillingen er et toårlig engasjement fram til kommunen slår seg sammen med kommunene Torsken, Berg og Tranøy i 2020.

Saken ble først omtalt i Folkebladet.

Mindretall ville ha Hilmarsen

Tilsetningsutvalget i kommunen, ledet av Høyre-ordfører Geir-Inge Sivertsen ønsket ikke Hilmarsen som ny rådmann, men innstilte heller på å ansette Bjørn Fredriksen, som jobber som havne- og næringssjef i Lenvik kommune.

FIKK JOBBEN: Bjørn Fredriksen blir ny rådmann i Lenvik

Grethe Sebulonsen i Arbeiderpartiet satt også i tilsetningsutvalget. Hun tok ut dissens og ville heller ha Hilmarsen på topp. Det ble derfor stemt over i kommunestyret, hvorpå Hilmarsen tapte med 14 mot 17 stemmer.

Posisjonen med Høyre, Frp, KrF og Sp ville ha Fredriksen som rådmann, mens opposisjonen, ledet av Arbeiderpartiet, ønsket den tidligere Høyre-byrådslederen i Tromsø, Øyvind Hilmarsen.

– Nå driver man ikke og ansetter folk med bakgrunn i partitilhørighet. Min innstilling var basert på en helhetsvurdering av hvem som raskest kan sette seg inn i jobben og gjøre den mest mulig effektivt, det samtidig som man i høyeste grad innehar alle grunnkvalifikasjoner som bekles i rådmannsjobben, sier ordfører i Lenvik, Geir-Inge Sivertsen (H) til Folkebladet.

Tapte så vidt

Hilmarsens søknad var unntatt offentlighet.

– Jeg kan bekrefte at jeg søkte. Rådmannsstillingen i Lenvik er en av de mest interessante stillingene i Troms fylke.

– De skal inn i en spennende prosessene med kommunesammenslåing til en Senja-kommune. Det er et utfordrende toårig engasjement. Det er hyggelig å bli innstilt som nummer to, men Bjørn Fredriksen har lang erfaring og kjenner lokale forhold godt. Jeg ønsker han lykke til i jobben.

– Det var en tett avstemning hvor ditt parti, Høyre, sine stemmer gjort at det ble flertall for en annen kandidat, mens Ap og opposisjonen ønsket deg. Har du noen tanker om det?

– Det har jeg ingen kommentar til. Men en av Aps representanter sa til Folkebladet at det handler om kvalifikasjoner, og ikke partitilknytning. Det synes jeg er en grei grei kommentar, og har ikke noe å tilføye utover det, sier Hilmarsen.

Takket ja

Bjørn Fredriksen takket ja til stillingen som rådmann i dag.

– Det er en spennende og utfordrende jobb, med en spennende tid fremover hvor vi skal bygge nye Senja kommune. Det blir viktig å ivareta kommunene fram til fusjonen skjer, sier han.

– Det var et splittet kommunestyre som vedtok å gi deg jobben. Hva tenker du om det?

– Det har jeg ikke noe forhold til eller kommentarer til, sier Fredriksen.