I sommer skrev vi om at huset, der kiosken på Fagernes holder til, ble donert til Kreftforeningen etter at huseier døde. Kreftforeningen solgte bygget videre med leiekontrakten til kiosken inkludert, men kioskinnehaveren fryktet den ville bli sagt opp etter overtakelsen. Kiosken har vært i lokalene i over 56 år under ulike navn og med ulike eiere. Nå har Heidi Isaksen, som har drevet kiosken siden 2014, fått oppsigelsen og kiosken må være ute av lokalene innen 28. februar 2018.

– Jeg håpet i det lengste at det skulle ordne seg, og har kjempet for at vi skulle få bli der. Den kampen er ferdig nå, sier Isaksen.

Facebook-aksjon

Bestått i nesten 60 år: Kiosken har hatt mange forskjellige navn og eiere opp gjennom årene, og er den eneste butikken mellom Tromsø og Vollan. Arkiv

For en måneds tid siden la en av Isaksens trofaste kunder ut et innlegg om kioskens nedleggelse på Facebook-siden sin. Innlegget har blitt delt nesten 700 ganger. Støtten fra kundene har vært utslagsgivende for veien videre for Isaksen.

– Jeg visste ingenting om kampanjen, men ble veldig motivert når jeg leste de fine kommentarene. Det har også vært mange innom de siste månedene som har spurt om hvordan det går og slikt, så det viser jo at folk her ønsker å beholde kiosken sin. Jeg ble fylt med nytt pågangsmot, sier Isaksen.

Vil fortsette

Isaken jobber nå for å få laget seg en ny kiosk. Planen og tegningene er klare, men tomt sliter hun med å finne. Hun håper nå at noen har en egnet plass de er villig til å selge.

– Det er jo slik at jeg gjerne vil at kiosken skal fortsette å være her i nærområdet, og samtidig ligge til slik at folk som kjører forbi enkelt kan stoppe innom. Det jeg har planlagt er å sette sammen fire brakker, så det blir nesten på like mange kvadrat som vi har i dag. Jeg har også tenkt at den nye kiosken skal ha alt det samme som den gamle, bare med litt ekstra, sier Isaksen, og legger til:

– Det er selvsagt et prosjekt som blir å ta tid, men jeg er optimist til det siste.

iTromsø har ikke lyktes å få en kommentar fra den nye huseieren.